I fjor fikk fylkeskommunene bevilget 12,6 milliarder kroner fra staten til fylkesveiene. Tallene ble lagt fram av samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa på Senterpartiets landsmøte søndag. I alt har fylkeskommunene ansvaret for 44.000 kilometer vei. Prognosene for i år viser at fylkeskommunene vil bruke rundt 15 milliarder kroner. -Tallene viser at fylkeskommunene prioriterer vei, konstaterer Kleppa, i følge et NTB-oppslag. Samferdselsministeren sier at overskridelsene sammenlignet med bevilgningene blir dekket av de frie midlene fylkeskommunene får.

av Torkelsen, Jan H., publisert 21. mars 2011 | Skriv ut siden

Siste fra Samferdsel

 • Holdeplass Ved UiA
  av jto, 17.06.19

  Mye positivt i årsrapporten for 2018 fra Areal- og transportplansamarbeidet i Kristiansandsregionen

  Les mer
 • Logo -ATP-samarbeidet
  av jto, 14.06.19

  Det søkes om belønningsavtale for de fire årene, 2020-2023, med en ramme på 500 millioner kroner

  Les mer
 • Mandalskrysset
  av jto, 13.06.19

  Det bør åpnes for et bevertningssted i det nye Mandalskrysset på ny E39

  Les mer