I fjor fikk fylkeskommunene bevilget 12,6 milliarder kroner fra staten til fylkesveiene. Tallene ble lagt fram av samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa på Senterpartiets landsmøte søndag. I alt har fylkeskommunene ansvaret for 44.000 kilometer vei. Prognosene for i år viser at fylkeskommunene vil bruke rundt 15 milliarder kroner. -Tallene viser at fylkeskommunene prioriterer vei, konstaterer Kleppa, i følge et NTB-oppslag. Samferdselsministeren sier at overskridelsene sammenlignet med bevilgningene blir dekket av de frie midlene fylkeskommunene får.

av Torkelsen, Jan H., publisert 21. mars 2011 | Skriv ut siden

Siste fra Samferdsel

 • Johaugs Reflekskolleksjon
  av jto, 16.10.19

  Invester fem minutter på refleksdagen

  Les mer
 • Broåpning Feda 11.10.19
  av Jan Torkelsen og samferdselsseksjonen, 14.10.19

  Ny bro på Feda i Kvinesdal offisielt åpnet

  Les mer
 • Selvkjørende Buss
  av jto, 10.10.19

  Det må tas høyde for teknologisk utvikling i transportsektoren

  Les mer