Telemark fylkeskommune fortsetter å holde høyt trykk for å få byggestart på Eidangerparsellen i 2012, skriver Telemark fylkeskommune på sin nettside. Forbindelsen mellom Larvik og Porsgrunn er et viktig ledd i å få bygget ut Sørvestbanen hvor blant annet Vestfoldbanden og Srlandsbanen kobles sammen..Ettersom andre og mye større jernbaneprosjekter også er under planlegging, kan det være avgjørende for Eidangerparsellen å komme inn på statsbudsjettet for 2012.

Denne uken spurte Telemarks fylkesordfører Gunn Marit Helgesen om samferdselsminister KleppaGunn Margit Helgesen kan bekrefte at Eidangerparsellen blir fulgt opp fra departementets side i 2011.Da prosjektet ikke kom med i statsbudsjettet for 2011, var begrunnelsen at Samferdselsdepartementet først skulle gjennomføre en kvalitetssikring, KS2. Kvalitetssikringen skulle også innholde en vurdering av enkelt- eller dobbeltspor.
- Så langt vi kjenner til, har kvalitetssikringen ikke startet opp, skrev fylkesordføreren i et brev til statsråd Kleppa. Hun ba om å bli informert om framdriften i kvalitetssikringsprosessen, og viste til at Kleppa tidligere har lovet å gjøre at hun kan for at Eidangerparsellen kan få oppstartbevilgning i 2012.
Jobber for 2012
Svaret fra statsråden har ikke kommet til fylkeskommunen enda, men i et intervju med NRK Telemark 21. februar bekrefter hun at Eidangerparsellen blir fulgt opp. Hun sier at hun forstår utålmodigheten, men at kvalitetssikringen er i rute. Kleppa gjentar at hun vil gjøre det hun kan for at det blir oppstart i 2012. Hun legger samtidig til at statsbudsjettet ikke er lagt enda, og at det er da det endelige svaret kommer.
Telemark fylkeskommune vil også ta opp Eidangerparsellen når Stortingets transport- og kommunikasjonskomite kommer på befaring i mai.

På facebook
Eidangerparsellen har også fått sin egen side på facebook. Siden heter "Bygg Eidangerparsellen nå", og følger utviklingen i saken. Siden følges av 7-800 facebook-venner.

av Torkelsen, Jan H., publisert 1. mars 2011 | Skriv ut siden

Siste fra Samferdsel

 • Johaugs Reflekskolleksjon
  av jto, 16.10.19

  Invester fem minutter på refleksdagen

  Les mer
 • Broåpning Feda 11.10.19
  av Jan Torkelsen og samferdselsseksjonen, 14.10.19

  Ny bro på Feda i Kvinesdal offisielt åpnet

  Les mer
 • Selvkjørende Buss
  av jto, 10.10.19

  Det må tas høyde for teknologisk utvikling i transportsektoren

  Les mer