Fire elever fra 2IBApå Kristiansand katedralskole Gimle er ut denne uken i Kalmar i Sverige for å delta på et nordisk FN-rollespill sammen med nærmere 300 andre elever og studenter i alderen 17-25 år. Deltakerne skal diskutere internasjonal klimapolitikk og situasjonen i Sudan. Fra Norge kommer 57 ungdommer. Før avreise har deltakerne pugget fakta om landet de skal representere, satt seg inn de politiske standpunktene til landet, skrevet åpningstale, laget utkast til resolusjoner og satt seg inn i reglene for spillet. De skal nå lære mer om hvordan arbeidet foregår i FNs nasjonalforsamling; om de politiske diskusjonene og lobbyarbeidet.

Nordic MUN arrangeres av Svenska FN-förbundet, Finlands FN-förbund og FN-sambandet. I

IB-elever til FN-rollespill
Mathias Sandø Hartveit, Mia Blakstad, Solveig Mujkic og Inger Jacobsen Fotland er sammen med lærer Vibeke Lauritsen i Kalmar.
Kalmar møtes deltakere hovedsakelig fra Norge, Sverige og Finland, men også land som Danmark, Litauen og Storbritannia. Deltakerne representerer et av FNs 192 medlemsland.

FN-sambandet er et uavhengig informasjonssenter med FN og internasjonale spørsmål som arbeidsområde. Målet er å øke kunnskap og skape debatt om disse temaene i Norge. Målgruppene er alt fra skoleverket og mediene til publikum for øvrig. FN-sambandet arrangerer også en rekke FN-rollespill på norske ungdoms- og videregående skoler hver høst.

Følg Nordic MUN på FN-bloggen.
FN-rollespill om miljø- banner

Lauritsen reiser sammen med elevene.

av admin, publisert 1. januar 0001 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Bonga -prosjekt
  av jto, 18.11.19

  Tangen videregående skole engasjert i Tanzania-prosjekt

  Les mer
 • Søgne Videregående Skole
  av jto, 15.11.19

  Søgne videregående skole inviterer til informasjonsmøte 20. november

  Les mer
 • Ungt Entreprenørskap Logo
  av jto, 06.11.19

  Ny langsiktig avtale mellom fylkeskommunen og Ungt entreprenørskap Agder

  Les mer