Det var en markant økning i antall kjøretøyer som passerte de to bomstasjonene i Lister i februar. Daglig leder i Lister Bompengeselskap AS Gunnar Haddeland legger nå frem en statistikk som viser at det samlet sett i løpet av måneden var en økning i trafikken på hele 8,8 prosent sammenlignet med samme måned i fjor. Haddeland antar at den store økningen delvis kan ha sammenheng med at fylkesvei 465 mellom Farsund og Kvinesdal var periodevis stengt i februar. Totalt passerte det 178 063 kjøretøyer gjennom Lister-bommene i februar i år, mens tilsvarene antall i februar i fjor var 163 710.

Ser en januar og februar i år under ett var det en samlet trafikkvekst på 3,5 prosent. Til tross forBomstasjonen på E39 Kvinesheia solid økning på i bompasseringer på fylkesvei 43 mellom Lyngdal og Farsund i februar var resultatet for januar så svakt at det i den bommen i løpet av de to månedene var en nedgang på totalt 0,3 prosent. Det som drar opp er at tilsvarende resultat for bommen på Kvinesheia (bildet) var på hele 6,3 prosent.

av admin, publisert 28. mars 2011 | Skriv ut siden

Siste fra Samferdsel

 • Spleiselaget! Fra høyre: Stian Wesøy (BaneNOR) Ordfører i Audnedal kommune, Reidun Bakken, fungerende fylkesordfører, Tore Askildsen, og Samferdselssjef i Vest Agder, Vidar Ose.
  av elma11, 06.08.19

  En flott markering ble gjort da Audnedal stasjon sto ferdig etter utbedring

  Les mer
 • Stortingsbygget - Utsnitt
  av jto, 24.06.19

  90 belønningsmillioner til kristiansandsregionen

  Les mer
 • E39 Skilt
  av jto, 20.06.19

  Støtter bompengeopplegg for ny E39 mellom Lyngdal og Ålgård

  Les mer