Nok en gang byr Lindesnes fyr på filmforestillingen ”Identity of the soul”. Stadig flere har sett denne moderne og utradisjonelle filmatiseringen av Henrik Ibsens ”Terje Vigen” sammen med den palestinske poeten Mahmoud Darwish sitt dikt ”En soldat drømmer om hvite liljer”, og tilbakemeldingene er veldig gode. Søndag 13. mars vil publikum få en ny mulighet til å oppleve dette. Før selve filmen vil Paul Leer-Salvesen ta utgangspunkt i de etiske og moralske utfordringene som Terje Vigen konfronterer oss med: Ønsket om hevn og behovet for moralsk ”oppreisning”, veid opp imot visjonen om forsoning og tilgivelse.

Om begge diktene i ”Identity of the soul” omhandler såkalte allmennmenneskelige problemstillinger, hva er i så fall den historiske, etiske og filosofiske konteksten tekstene må forstås ut i fra? Paul Leer-Salvesen er teolog professor i etikk ved Universitetet i Agder og kjent som både en faglitterær og skjønnlitterær forfatter.

- De forskjellige innlederne, i dette tilfelle Paul Leer-Salvesen, gir forestillingen en ekstra dimensjon, sier Jo van der Eynden som er museumsdirektør ved Lindesnes fyr. - De siste ukers dramatiske hendelser i Nord-Afrika, med pågående revolusjon og oppstand mot diktatoriske regimer, har også i seg dramatikk med paralleller til dramaene i forestillingen, sier han. - Så aktualiteten er det ikke noe å si på…

- Tilbakemeldingene fra de som så langt har sett forestillingen ”Identity of the soul” på de store skjermene i Fjellhallen er veldig positive, sier museumsarbeider ved Lindesnes fyr Simen Lunøe Pihl. - Vi har også forestillingen på plakaten i påsken.
I hele påsken blir det to daglige visninger i Fjellhallen, klokken 13.00 og 15.00. Dette vil gi våre besøkende påskegjester mulighet til å ta del i vår hovedsatsing
i 2011.

- Vi kan også arrangere spesialvisninger av ”Identity of the soul” for grupper i hele 2011, sier Siri Mathisen ved fyret. - Uavhengig av de forhåndsannonserte datoene tilbyr vi visninger til grupper, foreninger, bedrifter og andre som ser verdien av å få et estetisk og utfordrende kunstnerisk ”påfyll”. - Vi har allerede hatt flere slike spesialvisninger og de har vært veldig vellykket, avslutter hun.
Identityplakat

av Torkelsen, Jan H., publisert 7. mars 2011 | Skriv ut siden