Ny GIV er regjeringens prosjekt for å få ned frafallet i videregående skole. Tiltaket med sommerskole og sommerjobb mellom ungdomsskolen og videregående skole er tiltenkt elever som risikerer å stryke i ett eller flere fag i 10. klasse. I prosjektkommunene er elevene allerede i gang med intensivopplæring for å gjennomføre skolen.

- Mange har allerede hatt tilbud om sommerskoler, men systematisk innsats for å skaffe sommerjobber er nytt. Mange ungdommer har mye innabords av både kunnskaper og ferdigheter, men mangler selvtillit og motivasjon. En jobb kan ofte bidra her. Får man i tillegg støtte til å komme videre med matte og lesing, tror vi dette vil hjelpe mange, sier Halvorsen.
Elevtinget

Kunnskapsminister Kristin Halvorsen møtte delegatene på Elevtinget onsdag 9. mars. Elevtinget er Elevorganisasjonens landsmøte og der møtes elevrådstillitsvalgte fra skoler over hele landet.

av Torkelsen, Jan H., publisert 1. januar 0001 | Skriv ut siden