Søgne videregående skole ønsker sammen med fotograf Arnfinn Håverstad å ta i bruk Romsviga siste helg i april til utstilling og brødbakst i vedfyrt bakerovn.Utstillingen er et ønske om å gi et bilde av naturen som inspirasjon i kunsten, miljø og kultur knyttet til naturen og noe av mangfoldet ved Søgne vgs. Åpen for alle.!!!  Fredag 29. april kl 12.00-20.00 - lørdag 30. April kl 12.00-17.00 og søndag 1. mai kl 12.00-17.00


Arnfinn Håverstad

Salgsutstilling av foto med tema miljø og stemninger i naturen. Skolen er så heldig å få med seg Arnfinn Håverstad som har vært fotograf i forbindelse med utgivelse av de fleste lokale bøkene fra Søgne. Han har hatt egne utstillinger, flere ganger på Kultursenteret Søgne Gamle Prestegård, i Byhallen i Kristiansand og på Romsvigadagene i 2008.
Bjørn Myklebust

Salgsutstilling med oljemalerier med svært ulike naturinspirerte motiver, fat og småtrau i tre i tradisjonell og moderne design og kritt-tavler i ulike størrelser med ulike rammer. Bjørn er ansatt ved Søgne vgs og har på fritid produsert maleri og trekunst i lang tid. Han har i forbindelse med undervisning tatt initiativ til å anskaffe en separator for å kunne separere overskuddsmelk som ikke blir levert til Tine meieri. Produktene man får etter separasjon er fløte og melk av ulike type kvalitet. Fløten kan blant annet syrnes til rømme og kinnes til smør.

Andre ansatte ved Søgne vgs
Utstilling av håndsydde skinnfeller med trykk som kan brukes i seng, i stol, på benk, som babypose eller kun til pynt

Elever ved Søgne vgs -
-VG1 Design og håndverk
Salgsutstilling av grafiske trykk. Vi kan også forvente en kreativ overraskelse i sjøen.

-VG2 Blomsterdekoratør
Bruker blomster og naturmateriale for å vise hvordan man kan dekorere uterommet på en kreativ og informativ måte. Solsikkestien viser vei til utstilling og bakstehuset.

Planteutsalget ved Søgne vgs
Salg av urter og blomster som er aktuelle på den tiden av året

Baking i vedfyrt ovn
Brødbakst i RomsvigaSkolens ansatte baker i den vedfyrte ovnen i Lilleviga under hele utstillingen. Der produserer vi brød av ulike slag, melkekaker og andre småprodukter. Der kan publikum komme innom for å lukte, se og lære hvordan man bakte før elektrisiteten kom inn i husene. Det kan bli aktuelt å selge noen brød, men da blir det ”først til mølla” prinsippet som gjelder. Denne tradisjonen har tatt seg opp de siste årene og Lilleviga er blitt brukt til brødbaking ved flere anledninger.
Utstillingen er et ønske om å gi et bilde av naturen som inspirasjon i kunsten, miljø og kultur knyttet til naturen og noe av mangfoldet ved Søgne vgs.
Vest-Agder fylkeskommune er eier av Romsviga og har restaurert bygningsmassen gjennom flere år. Dette kystbruket ligger i Søgne like vest for grensa til Kristiansand. Søgne vgs ønsker å kunne bruke dette unike stedet så mye som mulig og arrangerer derfor denne utstillingen. Uteområdene disponeres av Midt-Agder friluftsråd.

Parkeringsplass ved veien øst for innkjørsel til Helleviga, bruk egen sti ned til husene.

av Søgne videregående skole/Jan Torkelsen, publisert 14. april 2011 | Skriv ut siden