I dagens Norge utfordres vi som naboer og medmennesker. Hvordan møter vi hverandre - og hvordan tar vi vare på hverandre - til tross for at vi ikke deler samme tro eller religion? Dette er hovedspørsmål for andre temakveld i forbindelse med utstillingen "Himmelen over Sørlandet". Vest-Agder-museet og Forum for Tro og Livssyn inviterer til dialogmøte på Christiansholm festning onsdag 13. april klokken 19.00. Tema for kvelden er spørsmålet om hvem er en god nabo? Er skepsisen mot mennesker med annen tro- og livssyn overdreven og mest medieskapt - eller er den reell og kamuflert?

Professor i etikk, Paul Leer-Salvesen vil holde et innledende foredrag om emnet før ordet gis til deltakerne i panelet. Samtalen vil blant annet berøre ønskene om en ny moské og et kloster i Kristiansandsområdet, og følgende vil presentere sine tanker:Bønn
Luan van Nguyen (Katolske kirke)
Wenche Rønning (Kirkens Bymisjon)
Akmal Ali (Muslimsk Union i Agder)
Såzen Larsen Kusano (Den norske Sotozen Buddhist Orden)
Jan Øyvind Skår (Leder av Sameiet i Tinnheiveien 61 og 79, hvor 50 prosent av beboerne er innvandrere)
Arrangementet er gratis og andre temakveld i forbindelse med Vest-Agder-museets nye utstilling ”Himmelen over Sørlandet” som også presenterer alle tros- og livssynssamfunn som er samlet i Forum for Tro og Livssyn. Utstillingen åpner klokken 18.15.

av Pabst, Kathrin og Torkelsen, Jan H., publisert 7. april 2011 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • Vest -Agder Fylkesmuseum - Setesdalstunet
  av jto, 22.11.19

  Det er bevilget midler til videreutvikling av Kristiansand museum

  Les mer
 • Bredalsholmen Fotografert Fra Fly
  av jto, 21.11.19

  Forholdene for besøkende på Bredalsholmen og til DS Hestmanden skal utbedres

  Les mer
 • Juleverksted 2019
  av jto, 01.11.19

  Førjulsverksted på Sjølingstad og Vigeland hus

  Les mer