Stadig flere unge velger å studere til helsefagarbeider. -Vi har satset aktivt på å sikre rekrutteringen til helse- og omsorgssektoren. Nå gir satsingen resultater, sier helse- og omsorgsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen i en nyhetsmelding. De siste tre årene har tallet på søkere til helse- og sosialfag økt med 18 prosent, mens tallet på søkere til helsefagarbeider har økt med 19 prosent, viser en rapport fra Utdanningsdirektoratet. -Vi ser nå at tallet på søkere til disse fagene øker for tredje år på rad, etter at vi tidligere så en trend i at færre søkte seg til helse- og sosialfagene, sier helse- og omsorgsministeren.

-Likevel er utfordringene langt fra løst. Behovet for helsefagarbeidere er stort og vil bare øke i årene som kommer. Vi vil derfor fortsette den målrettede satsingen på rekruttering gjennom kampanjer og samarbeid med partene i arbeidslivet, sier Strøm-Erichsen.


av Torkelsen, Jan H., publisert 18. april 2011 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Tungefoss
  av jto, 09.10.19

  Byremo videregående skole får midler til utvendig øvingsområde på Tungefoss

  Les mer
 • Y-valg 2019
  av jto, 08.10.19

  Velkommen til Yvalg 2019

  Les mer
 • Mandal Vgs
  av jto, 08.10.19

  Ombygging av avdeling for hverdagslivstrening på Mandal videregående skole blir avklart i økonomiplanen

  Les mer