Stadig flere unge velger å studere til helsefagarbeider. -Vi har satset aktivt på å sikre rekrutteringen til helse- og omsorgssektoren. Nå gir satsingen resultater, sier helse- og omsorgsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen i en nyhetsmelding. De siste tre årene har tallet på søkere til helse- og sosialfag økt med 18 prosent, mens tallet på søkere til helsefagarbeider har økt med 19 prosent, viser en rapport fra Utdanningsdirektoratet. -Vi ser nå at tallet på søkere til disse fagene øker for tredje år på rad, etter at vi tidligere så en trend i at færre søkte seg til helse- og sosialfagene, sier helse- og omsorgsministeren.

-Likevel er utfordringene langt fra løst. Behovet for helsefagarbeidere er stort og vil bare øke i årene som kommer. Vi vil derfor fortsette den målrettede satsingen på rekruttering gjennom kampanjer og samarbeid med partene i arbeidslivet, sier Strøm-Erichsen.


av Torkelsen, Jan H., publisert 18. april 2011 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Hilde Og Damman Undertegner Avtale Vedrørende Skoleanlegg I Søgne
  av jto, 03.12.19

  Viktige avtaler på plass for ny videregående skole i Søgne

  Les mer
 • Datatastatur
  av jto, 20.11.19

  Går inn for å få digital skolehelsetjeneste for hele Agder

  Les mer
 • Bonga -prosjekt
  av jto, 18.11.19

  Tangen videregående skole engasjert i Tanzania-prosjekt

  Les mer