-En av de aller hyggeligste tingene i min hverdag å få anledning til å uttrykke takk og anerkjennelse til de som skaper kunst og kulturuttrykk og til dem som formidler og tilrettelegger til glede for oss andre. Gratulere med åpningen av Villa Eksklusiv Art og lykke til videre med driften av kultur- og opplevelsessenteret her til glede for mange, sa fylkesordfører Thore Westermoen da han i helgen foresto den offisielle åpningen av det nye kultur og opplevelsessenteret på Espetvedt i Sirdal. På åpningsarrangementet deltok blant annet ambassadøren fra Ukraina, flere ordførere og næringslivsfolk.

Omgitt av flott rolig natur, på høyden over fjellvann, ligger Villa Eksklusiv Art som kunstneren Elena Abessinova og hennes ektemann Ivar Hognestad har reist. Moderne arkitektoniske linjer i bygningen med store vinduer og store terrasser er pent harmonisert med elementer av tradisjonell norsk trearkitektur. Interiøret er lyst og romslig. Det inneholder et atelier til kunstner Elena Abessinova, et galleri som presenterer hennes personlige kunst, haller som kan brukes til ulike typer arrangementer, en gjestedel og bolig. Exclusive Art ANS tilbyr produksjon og salg av kunst og suvenirer fra kunstner Elena Abessinova, kurs, selskaper og konferansevirksomhet i gallerilokalene, samt utleie av håndverkere til kunstnerisk og kreativ fliselegging.

-Jeg er ingen kunstskjønner, men har glede av å gå på utstillinger. Jeg er veldig imponert over det jeg ser her på utstillingen: flotte bilder som er utrolig dyktig utført. Og kunst skal bringe ny opplevelse. Det er flott at en kunstner fra Ukraina, med internasjonal bakgrunn slår seg ned i Sirdal og vil arbeide herfra, sa Westermoen.

Han pekte på at økt satsing på kunst og kultur er et prioritert område i vår landsdel. -Det er viktig for regionens identitetsbygging og for vekst og verdiskapning i regionen totalt sett. Et levende kulturliv er en forutsetning for at et lokalsamfunn skal oppleves som et attraktivt sted å bo. Lokal, frivillig kultursatsing bidrar til dette og er også identitetsskapende for lokalmiljøene. Kunst og annen kultur er med på å styrke attraktiviteten og fremme kreativiteten.
-Høyt utdannede og unge mennesker velger ikke bosted bare ut fra en interessant arbeidsplass. Et viktig tilleggskriterium er kultur- og fritidstilbudet for seg selv og familien. Det kan være avgjørende for at folk velger å etablere seg for eksempel i Sirdal og bli her, understreket Westermoen.

av Torkelsen, Jan H., publisert 11. april 2011 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • Vest -Agder Fylkesmuseum - Setesdalstunet
  av jto, 22.11.19

  Det er bevilget midler til videreutvikling av Kristiansand museum

  Les mer
 • Bredalsholmen Fotografert Fra Fly
  av jto, 21.11.19

  Forholdene for besøkende på Bredalsholmen og til DS Hestmanden skal utbedres

  Les mer
 • Juleverksted 2019
  av jto, 01.11.19

  Førjulsverksted på Sjølingstad og Vigeland hus

  Les mer