-Vår kamp handler om at Sørvestbanen fra Oslo via Kristiansand til Stavanger må bli det første høyhastighetsprosjektet innen jernbaneutbyggingen som realiseres, sa leder av Jernbaneforum Sør Oddvar Skaiaa, da han tirsdag åpnet et seminar i Kristiansand om mulige fremtidige høyhastighetsbaner i Norge. –Sørvestbanen er blitt enda mer aktuell på grunn av de mulighetene en høyhastighetsjernbane åpner, sa han til tilhørerne som blant annet besto av stortingsrepresentanter, sentrale politikere og samferdselsfagfolk fra stat, fylkeskommuner og kommuner, representanter fra transportinstanser, næringsliv, presse - og ikke minst - prosjektleder for høyhastighetsutredningen Tom Stillesby og noen av de som arbeider med utredningen.

Skaiaa uttrykte stor tro på at Sørvestbanen vil bli bygget. -I Jernbaneform Sør, som dekker de fem kystfylkene fra Rogaland til Vestfold, har vi arbeidet hardt og i felleskap for at vårt prosjekt, som er det mest lønnsomme, mest samfunnsnyttig og beste, blir gjennomført. Vi legger stadig mer innsats i vårt arbeid for å få frem våre argumenter og dokumentasjoner, sa Skaiaa som opplyste at han ser svært optimistisk på høyhastighetsutredningens betydning og konsekvenser for Sørvestbaneprosjektet.

av Torkelsen, Jan H., publisert 26. april 2011 | Skriv ut siden

Siste fra Samferdsel

 • Selvkjørende Buss
  av jto, 10.10.19

  Det må tas høyde for teknologisk utvikling i transportsektoren

  Les mer
 • Åpning Av Gs -vei
  av jto, 08.10.19

  Flott åpning av ny gang- og sykkelvei i Songdalen

  Les mer
 • Bygg - Og Anleggsteknikk
  av jto, 01.10.19

  Bygg- og anleggslinja på Byremo videregående skole med på fylkesveiprosjekt

  Les mer