-Vår kamp handler om at Sørvestbanen fra Oslo via Kristiansand til Stavanger må bli det første høyhastighetsprosjektet innen jernbaneutbyggingen som realiseres, sa leder av Jernbaneforum Sør Oddvar Skaiaa, da han tirsdag åpnet et seminar i Kristiansand om mulige fremtidige høyhastighetsbaner i Norge. –Sørvestbanen er blitt enda mer aktuell på grunn av de mulighetene en høyhastighetsjernbane åpner, sa han til tilhørerne som blant annet besto av stortingsrepresentanter, sentrale politikere og samferdselsfagfolk fra stat, fylkeskommuner og kommuner, representanter fra transportinstanser, næringsliv, presse - og ikke minst - prosjektleder for høyhastighetsutredningen Tom Stillesby og noen av de som arbeider med utredningen.

Skaiaa uttrykte stor tro på at Sørvestbanen vil bli bygget. -I Jernbaneform Sør, som dekker de fem kystfylkene fra Rogaland til Vestfold, har vi arbeidet hardt og i felleskap for at vårt prosjekt, som er det mest lønnsomme, mest samfunnsnyttig og beste, blir gjennomført. Vi legger stadig mer innsats i vårt arbeid for å få frem våre argumenter og dokumentasjoner, sa Skaiaa som opplyste at han ser svært optimistisk på høyhastighetsutredningens betydning og konsekvenser for Sørvestbaneprosjektet.

av Torkelsen, Jan H., publisert 26. april 2011 | Skriv ut siden

Siste fra Samferdsel

 • Specsavers Vant I 2019
  av elma11, 28.11.19

  Vinner av Jeg kjører grønt-kampanjen!

  Les mer
 • E39 Skilt
  av jto, 26.11.19

  Flere innspill til detaljregulering av ny E-39 i Lyngdal

  Les mer
 • Norges Lover Forsideutsnitt
  av jto, 25.11.19

  Vil ha overført skiltmyndigheten for fylkeveger til fylkeskommunen

  Les mer