27. februar 1656 ble Norges første fyrlys tent på Lindesnes. Mellom de første blafrende talglys og dagens halogenlamper ligger 350 års norsk fyrhistorie. Fyrstasjonen lever videre, både som navigasjonshjelpemiddel og kulturminne. I dag er Lindesnes fyr også fyrmuseum med utstillinger, film og fortellinger om et langt liv i sjøfartens tjeneste. I år 2000 ble Lindesnes fyr valgt som Vest-Agder fylkeskommunes tusenårssted, og det ble bygget et publikumsbygg inne i fjellet under fyrstasjonen. Her er det rom for film og forestillinger, utstillinger, kafé og møterom, og stedet har siden åpningen i 2004 vært flittig brukt til konserter, konferanser og møter, ­ men først og fremst som en del av tilbudet til fyrmuseets mange besøkende. I påsken åpner fyret årets sesong.

Ta turen til Lindesnes en påskedag. Det tilbys opplevelser for liten og stor.
Påske-på-Lindesnes-fyr

av Torkelsen, Jan H., publisert 14. april 2011 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • Nordberg Fort Hovedbygg
  av jto, 05.04.19

  Ny avtale om drift av Nordberg fort i Farsund

  Les mer
 • VAM
  av jto, 03.04.19

  Vil bidra til å sikre museumsgjenstander

  Les mer
 • Timenes Og Østensen
  av jto, 03.04.19

  Årets "spillemiddelutvalg" er nå oppnevnt

  Les mer