For en uke siden skrev vi her på fylkeskommunens nettside om at hver vår er det en prøvelse for ansatte og spesielt vaktmestre i Fylkeshuset i Kristiansand når våryre måker inntar alle tenkelige takflater på Fylkeshuset for å bidra til et nytt slektsledd i måkefamilien. Da vaktmestrene forrige fredag utplasserte ei skremmeugle på taket av bygget steg et lønnlig håp om fredfylte arbeidstimer, frie for øredøvende parringsaktiviteter, kampskrik mot angripende eggrøvere og et kontinuerlig spetakkel fra hundrevis av nyfødte skrikerunger. Troen på vårfred var stor inntil onsdag kveld da det tikket inn et foto som viser en uredd rekognoseringsmåke som avdekker at skremmeugler slettes ikke er farlige. Nå satser alle i fylkeshuset på at det er dårlige kommunikasjonsnettverk i måkeverdenen.

av Torkelsen, Jan H., publisert 14. april 2011 | Skriv ut siden