Kjell Inge Davik blir ny regionvegsjef i Statens vegvesens Region sør. 44-åringen har bred erfaring fra Vegvesenet og entreprenørbransjen., melder Statens vegvesen på nettnyhetssiden. Davik har arbeidet i Statens vegvesen i flere perioder – både i Statens vegvesen Møre og Romsdal, Vegdirektoratet og Statens vegvesen Vest-Agder. Fra 2002 til 2008 var Davik regiondirektør i Mesta, hvor han var leder for Region sør og øst innen drift og vedlikehold, mindre anleggsproduksjon og spesialproduksjon. Davik var også administrerende direktør for tunnelselskapet Mika i 2008-2010, før han kom til Vegdirektoratet som sjefingeniør.

Davik er sivilingeniør-utdannet ved University of Surrey i England og Høgskolen i Ålesund, samt har mastergrad i ledelse- og managementfag fra Handelshøgskolen BI.

- Jeg gleder meg veldig til å ta tatt på jobben i Region sør. Jeg vet det er mange dyktige medarbeidere der. Det er en kjempefin forutsetning for å lykkes, sier Kjell Inge Davik. Han ser fram til å være med på å utvikle regionen videre, ikke minst i samarbeid med regionens fem fylkeskommuner opplyser vegvesenet på nettsiden.
Davik tiltrer stillingen medio mai.

av Torkelsen, Jan H., publisert 15. april 2011 | Skriv ut siden