Den kulturelle skolesekken feirer ti år. Siden starten har nesten 1,2 milliarder kroner fra Norsk Tippings virksomhet bidratt til kunst- og kulturopplevelser for skoleelever over hele landet. - Den kulturelle skolesekken har vært ti år med sammenhengende suksess. Ordningen er helt unik på verdensbasis, og det er en satsing i stor skala. Hele 800.000 elever får hvert år et tilbud gjennom Den kulturelle skolesekken og dermed muligheten til å oppleve profesjonell kunst og kultur, sier kulturminister Anniken Huitfeldt.

Hvert år de siste fire årene har det blitt brukt hele 167 millioner fra overskuddet til Norsk Tipping på Den kulturelle skolesekken. I skoleåret 2009/2010 ble det arrangert mer enn 67.000 kulturmøter mellom elever og kunstnere. Det betyr i gjennomsnitt 19 arrangementer ved hver eneste skole i Norge.

Gjennom DKS-ordningen ble det i fjor arrangert konserter, teateroppsetninger, høytlesninger og andre kulturelle arrangementer i den norske skolen. D’Sound, Helene Bøksle, Kaizers Orchestra, Kine Hellebust, Jan Erik Vold og Trondheim Symfoniorkester er bare noen av artistene som har

Øyekontaktmannen
Øyekontaktmannen. Foto: Emil Otto Syvertsen.
turnert norske gymsaler.
I gjennomsnitt brukes det i underkant av 200 kroner per elev i Norge gjennom DKS-ordningen. Dette er med på å finansiere i snitt fem kunst- og kulturarrangementer i året per elev i den norske skolen.
At mange har fått opplevelser er denne historien fra Kristiansand katedralskole Gimles nettside et eksempel på: ”Skolen har dette året hatt en rekke kulturelle tilbud i regi av Den kulturelle skolesekken. I uke 12 fikk vi hit et spennende kunsttilbud- en interaktiv skulptur kalt ”Øyekontaktmannen” av Erik Pirolt. Skulpturen viser en klassisk byste på en sokkel, og publikum bes om å unngå øyekontakt. Mange får seg en støkk når skulpturen brått stråler ut en kraftig vannsøyle.”

Nettsiden for Den kulturelle skolesekken

Nettsiden til Norsk Tipping


av admin, publisert 6. april 2011 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • Vest -Agder Fylkesmuseum - Setesdalstunet
  av jto, 22.11.19

  Det er bevilget midler til videreutvikling av Kristiansand museum

  Les mer
 • Bredalsholmen Fotografert Fra Fly
  av jto, 21.11.19

  Forholdene for besøkende på Bredalsholmen og til DS Hestmanden skal utbedres

  Les mer
 • Juleverksted 2019
  av jto, 01.11.19

  Førjulsverksted på Sjølingstad og Vigeland hus

  Les mer