Hver vår er det en prøvelse for ansatte og spesielt vaktmestre i Fylkeshuset i Kristiansand når våryre måker inntar alle tenkelige takflater på Fylkeshuset for å bidra til et nytt slektsledd i måkefamilien. Først er det et lurveleven når det er kamp om hvem som skal bli par og gjennomføre ”førarbeidet”. Så er det stadige store luftkamper for å verne om rugeplassene og eggene i de mange reirene. Og når de nyfødte endelig er kommet ut av sine skall tar det helt av med kakling og kvitring, foringsutflukter og barneoppdragelse i dagesvis. Titt og ofte faller måkebarn utfor og deiser ned i bakken og da må ansatte og vaktmestre rykke ut på redningsoperasjoner - en sann dokumentasjon på at byråkrater har omsorg for alle. Nå håper man imidlertid at måkene i år finner seg et annet sted. En skremmeugle skal forhåpentligvis bidra til det.

av Torkelsen, Jan H., publisert 8. april 2011 | Skriv ut siden