Sæther pekte på at det i landet nå foretas rundt fem milliarder reiser i året. Av disse gjennomføres 88 prosent i bil, vel ni prosent i buss/trikk/T-bane, 1,2 prosent i tog og resten i båt og fly. -Utfordringen er at vi i årene fremover til 2040 vil få et folketall som øker fra dagens snaue fem millioner til vel seks millioner. I Agderbyen forventes en befolkningsvekst på 33 prosent. Det betyr 300 000 flere reiser daglig. Samtidig vil varehandelen øke med to prosent årlig. Frem til 2040 vil lastebil- og jernbanetransporten av gods fordobles og godstransporten på skip vil øke med 40 prosent.

-Dagens måte å drive samferdsel i Norge innebærer unødige forsinkelser. Til å planlegge et prosjekt må en beregne at det går med minst ni år. Deretter kommer en gjennomføring over tid. Vi har etablert oss med et planleggingsregime som gjør at vi ikke holder tritt med verken utfordringer eller behov, fastslo Sæther.

Samferdselskonferansen - Erling SætherRådgiver Erling Sæther med brannfakkel fra transportnæringen på samferdselkonferansen.

av admin, publisert 29. april 2011 | Skriv ut siden

Siste fra Samferdsel

 • Spleiselaget! Fra høyre: Stian Wesøy (BaneNOR) Ordfører i Audnedal kommune, Reidun Bakken, fungerende fylkesordfører, Tore Askildsen, og Samferdselssjef i Vest Agder, Vidar Ose.
  av elma11, 06.08.19

  En flott markering ble gjort da Audnedal stasjon sto ferdig etter utbedring

  Les mer
 • Stortingsbygget - Utsnitt
  av jto, 24.06.19

  90 belønningsmillioner til kristiansandsregionen

  Les mer
 • E39 Skilt
  av jto, 20.06.19

  Støtter bompengeopplegg for ny E39 mellom Lyngdal og Ålgård

  Les mer