Sæther pekte på at det i landet nå foretas rundt fem milliarder reiser i året. Av disse gjennomføres 88 prosent i bil, vel ni prosent i buss/trikk/T-bane, 1,2 prosent i tog og resten i båt og fly. -Utfordringen er at vi i årene fremover til 2040 vil få et folketall som øker fra dagens snaue fem millioner til vel seks millioner. I Agderbyen forventes en befolkningsvekst på 33 prosent. Det betyr 300 000 flere reiser daglig. Samtidig vil varehandelen øke med to prosent årlig. Frem til 2040 vil lastebil- og jernbanetransporten av gods fordobles og godstransporten på skip vil øke med 40 prosent.

-Dagens måte å drive samferdsel i Norge innebærer unødige forsinkelser. Til å planlegge et prosjekt må en beregne at det går med minst ni år. Deretter kommer en gjennomføring over tid. Vi har etablert oss med et planleggingsregime som gjør at vi ikke holder tritt med verken utfordringer eller behov, fastslo Sæther.

Samferdselskonferansen - Erling SætherRådgiver Erling Sæther med brannfakkel fra transportnæringen på samferdselkonferansen.

av admin, publisert 29. april 2011 | Skriv ut siden

Siste fra Samferdsel

 • Selvkjørende Buss
  av jto, 10.10.19

  Det må tas høyde for teknologisk utvikling i transportsektoren

  Les mer
 • Åpning Av Gs -vei
  av jto, 08.10.19

  Flott åpning av ny gang- og sykkelvei i Songdalen

  Les mer
 • Bygg - Og Anleggsteknikk
  av jto, 01.10.19

  Bygg- og anleggslinja på Byremo videregående skole med på fylkesveiprosjekt

  Les mer