Sæther pekte på at det i landet nå foretas rundt fem milliarder reiser i året. Av disse gjennomføres 88 prosent i bil, vel ni prosent i buss/trikk/T-bane, 1,2 prosent i tog og resten i båt og fly. -Utfordringen er at vi i årene fremover til 2040 vil få et folketall som øker fra dagens snaue fem millioner til vel seks millioner. I Agderbyen forventes en befolkningsvekst på 33 prosent. Det betyr 300 000 flere reiser daglig. Samtidig vil varehandelen øke med to prosent årlig. Frem til 2040 vil lastebil- og jernbanetransporten av gods fordobles og godstransporten på skip vil øke med 40 prosent.

-Dagens måte å drive samferdsel i Norge innebærer unødige forsinkelser. Til å planlegge et prosjekt må en beregne at det går med minst ni år. Deretter kommer en gjennomføring over tid. Vi har etablert oss med et planleggingsregime som gjør at vi ikke holder tritt med verken utfordringer eller behov, fastslo Sæther.

Samferdselskonferansen - Erling SætherRådgiver Erling Sæther med brannfakkel fra transportnæringen på samferdselkonferansen.

av admin, publisert 29. april 2011 | Skriv ut siden

Siste fra Samferdsel

 • Specsavers Vant I 2019
  av elma11, 28.11.19

  Vinner av Jeg kjører grønt-kampanjen!

  Les mer
 • E39 Skilt
  av jto, 26.11.19

  Flere innspill til detaljregulering av ny E-39 i Lyngdal

  Les mer
 • Norges Lover Forsideutsnitt
  av jto, 25.11.19

  Vil ha overført skiltmyndigheten for fylkeveger til fylkeskommunen

  Les mer