-Vi må skru opp tempoet dersom vi skal kunne opprettholde ambisjonen om å være blant de fremste i verden på eforvaltning, skriver fornyingsminister Rigmor Aasrud i Computerworld nr. 15. -Norsk forvaltning skal ha som ambisjon å være blant de aller fremste i verden til å bruke IKT. IKT og utvikling av digitale tjenester er det som kan bidra mest til positiv fornying i offentlig sektor i årene som kommer. Å få alle tjenester på nett vil gjøre det enklere, kjappere og tryggere for innbyggeren, og enklere og mer effektivt for offentlige virksomheter. Det er vinn-vinn, skriver statsråden.

-Regjeringens strategi for framtidens offentlige tjenester kaller vi Digitalt førstevalg. Det har ingenting verken med stortingsvalg eller kommunevalg å gjøre, men betyr at den digitale - den elektroniske - måten å tilby tjenestene på skal være den foretrukne. Altså førstevalget.

-I Norge har vi kommet langt når det gjelder å digitalisere offentlige tjenester. Vi er verdensledende når det gjelder elektroniske tjenester for næringslivet, og selv med noen humper i veien er også den elektroniske selvangivelsen helt i verdenstoppen. Men vi har en jobb å gjøre. Vi skal bli bedre. Gjennom internasjonale undersøkelser ser vi at andre land utvikler seg raskere enn oss. Vi må skru opp tempoet dersom vi skal kunne opprettholde ambisjonen om å være blant de fremste i verden på eforvaltning, skriver Aasrud.


av Torkelsen, Jan H., publisert 6. mai 2011 | Skriv ut siden