Videregående elever fra hele Norge var 23. mai samlet i Bergen for å kjempe om heder, ære og prispenger - og for å få vite hvem som best har løst utfordringer rundt framtidens energiløsninger. I år var det Kristian Lans Syvertsen, Ottar Sandvik Aas og Einar Johan Ruud fra Mandal videregående skole og Christopher Storm Larsen fra Kristiansand katedralskole Gimle som ble kåret til vinnere av Statoils realfagspris. -Verden trenger ungdommens evner til å løse store utfordringer, ikke minst innen energi. Energi er fundamentalt viktig hver dag for alle mennesker i hele verden, sier Jannicke Nilsson, direktør for Drift Nordsjøen Vest og Statoils plassjef i Bergen.

Konkurransen er et samarbeid mellom Statoil og fire regionale vitensentre i Norge: VilVite i Bergen, Norsk Teknisk Museum i Oslo, Vitensenteret i Trondheim og Nordnorsk vitensenter i Tromsø. Den skal bidra til å oppfylle målene om økt rekruttering til real- og teknologifag. I konkurransen deltar elever alene eller sammen i grupper på opptil tre. De skal løse oppgaver i kjemi og fysikk. I år var det fremtidens energiløsninger som var tema, med spesielt fokus på bioenergi og hydrogen som drivstoff. De 18 elevene i finalen kjempet om mer enn bare heder og ære. De to beste besvarelsene premieres med et stipend på 15.000 kroner og en helikoptertur til en av Statoils installasjoner i Nordsjøen.

-Nå gleder vi oss mest til plattformturen og setter den høyere enn pengepremien, hevder de tre vinnerne fra Mandal. De ser alle gode muligheter for interessante framtidsoppgaver som ingeniører, og energisektoren kan være et aktuelt valg.

Christopher Storm Larsen syntes oppgavene inspirerte til full innsats: -Rett nok begynte jeg sent på besvarelsen, og noe skippertak ble det på slutten. Men når jeg først skriver om noe som engasjerer, kan jeg raskt fylle flere sider, sier Christopher, som hadde blinket ut medisin som framtidig yrke. Nå er han åpen for å vurdere også andre muligheter.
Kilde: Statoil
Statoil realfagpris vinnerne

Glade prisvinnere var (fra v.) Kristian Lans Syvertsen, Ottar Sandvik Aas og Einar Johan Ruud fra Mandal videregående skole og Christopher Storm Larsen fra Kristiansand katedralskole Gimle. (Foto: Helge Hansen, Statoil)

av Torkelsen, Jan H., publisert 24. mai 2011 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Søgne Videregående Skole
  av jto, 15.11.19

  Søgne videregående skole inviterer til informasjonsmøte 20. november

  Les mer
 • Ungt Entreprenørskap Logo
  av jto, 06.11.19

  Ny langsiktig avtale mellom fylkeskommunen og Ungt entreprenørskap Agder

  Les mer
 • Lyngdal Vgs Åpningsarrangement 2019
  av jto, 29.10.19

  Flott opprustet skolebygg åpnet i Lyngdal

  Les mer