Antall søkere til teknologistudier på Sørlandet har økt med 70 prosent siden 2007. 150 nye jenter vil studere teknologi ved UiA Campus Grimstad. Fjorårets søkertall var 110. Hele 61 jenter søker ingeniørstudier i Byggdesign. -Dette er blant annet resultatet av et langsiktig samarbeid, hvor jenter har stått frem som forbilder på Jenter og teknologi, UNG TEKNO, utdanningsmesser og blitt fokusert i media, sier utdanningsrådgiver Fred Skagestad, NHO Agder. Bak de aktuelle arrangementene står fylkeskommunene i Agder Universitetet i Agder, NHO Agder,Fritt Valg, LO, NITO og Tekna.

Søkertallene til Fakultet for teknologi og realfag viser 797 søkere til teknologistudier ved UiA Campus Grimstad. Dette er en økning på 11 prosent fra 2010 og 70 prosent fra 2007. Byggdesign har en økning på 21 prosent fra 2010 til i alt 189 søkere.

-Dette er viktig for den fremtidige rekrutteringen og næringsutviklingen på Sørlandet, mener Skagestad.


av Torkelsen, Jan H., publisert 1. januar 0001 | Skriv ut siden