Da Stortingets samferdselskomité kom til Langesund i Telemark tidligere denne uken var jernbane et sentralt tema. ”Bygg Eidangerparsellen nå!” var budskapet. En vil ha ny jernbanetrasè i blant annet tunnel mellom Larvik og Porsgrunn. Dette er et viktig element i den fremtidige Sørvestbanen hvor Vestfoldbanen og Sørlandsbanen kobles sammen. Komiteen ble møtt av nærmere 100 demonstranter i gule T-skjorter med slagorden "Bygg nå" og "Byggestart i 2012". Fylkesordfører Gunn Marit Helgesen og Porsgrunns ordfører Øystein Beyer holdt appeller som sterkt understreket behovet for den nye banestrekningen og befolkningens utålmodighet.

- Neste år er det 130 år siden jernbanen mellom Larvik og Porsgrunn ble åpnet, og reisetiden har ikke blitt kortere. Jeg tror komiteen forstår behovet for noe nytt, sa fylkesordføreren. Hun understreket at Eidangerparsellen vil bety 22 minutter raskere togreise til Oslo, og at flere hundre tusen mennesker fra Agder til Vestfold er utålmodige for å få utbyggingen i gang. - Den nye banestrekningen er også en forutsetning for bygging av en raskere jernbaneforbindelse til
Knut Arild Hareide (KrF)
Knut Arild Hareide (KrF)
Kristiansand og Stavanger, fortsatte hun.
- Vi er ikke i tvil om hva Telemark mener i denne saken, og det er flott at dere er enige om hva dere vil prioritere, sa komitéleder Knut Arild Hareide (Krf) som svar på appellene. Han kunne ikke love penger på vegne av regjeringen, men håpet at ønsket om byggestart i 2012 ville gå i oppfyllelse.

av Torkelsen, Jan H., publisert 12. mai 2011 | Skriv ut siden