Førstekonservator og tidligere direktør på Vest-Agder-fylkesmuseum Jan Henrik Munksgaard er tildelt Kongens fortjenestemedalje i sølv for hans omfattende bidrag til norsk museumsutvikling og Sørlandets kulturhistorie. Munksgaard har gått av med pensjon høsten 2010 etter mer enn 25 år som leder av fylkesmuseet som i 2007 ble en del av det konsoliderte Vest-Agder-museet. Han er en svært kunnskapsrik og etterspurt formidler og foredragsholder. Han kjenner det kulturhistoriske livet i Kristiansand og omegn som få andre. I løpet av sin karriere har han publisert over 100 artikler og bøker om blant annet Kristiansand by, Sørlandet og vexillologi, det vil si læren om flagg.

I uttalelsen fra fylkesmannen i Vest-Agder begrunnes tildelingen med følgende ord: "Det henvises til hans omfattende forskning og formidling av kultur, bygnings- og byhistorie på Sørlandet. Hans bidrag til norsk museumsutvikling på flere nivåer og hans særskilte formidlingsevne og vilje til å dele sin kunnskap med andre.
Han er internasjonal ekspert innen vexillologi. Han har utgitt flere publikasjoner, bøker og artikler om bygningshistorie, arkeologi, etnologi, folkekunst, heraldikk og vexillologi."
Tildelingen fant sted i malerisalen på Gimle Gård, med mer enn 20 inviterte gjester til stede. Det var ordfører Per Sigurd Sørensen som foresto tildelingen av fortjenstmedaljen.

av Pabst, Kathrin og Torkelsen, Jan H., publisert 23. mai 2011 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • Bredalsholmen Fotografert Fra Fly
  av jto, 21.11.19

  Forholdene for besøkende på Bredalsholmen og til DS Hestmanden skal utbedres

  Les mer
 • Juleverksted 2019
  av jto, 01.11.19

  Førjulsverksted på Sjølingstad og Vigeland hus

  Les mer
 • Publikumsmottak Kanonmuseet
  av jto, 28.10.19

  To millioner til publikumsmottak på kanonmuseet i Kristiansand

  Les mer