Den 6.000 kilometer lange sykkelruta rundt Nordsjøen ble i sin tid realisert gjennom et omfattende Interreg-prosjekt. Nå feirer North Sea Cycle Route ti år, og markerer jubileumet i alle åtte land som traséen er innom. Sykkelruta går langs hele Vest-Agder-kysten. North Sea Cycle Route ble åpnet 5. mai 2001 med en storslått seremoni i Hamburg. I de neste 50 dagene ble sykkelruta offisielt åpnet i hver eneste kommune i de sju landene som deltok i Interreg-prosjektet North Sea Cycle Route: Tyskland, Nederland, England, Skottland, Norge, Sverige og Danmark. I 2003 kom også Belgia med i det internasjonale sykkel- og folkehelsesamarbeidet som det 8. landet.

Ti år ung er North Sea Cycle Route godt etablert og har blitt en internasjonalt kjent merkevare.Sykkeltur med barna Jubileumet for den Interreg-initierte sykkelruten markeres i en rekke land, og arrangmentene vil bli offentliggjort på sykkelrutas hjemmesider.

Mer informasjon:

www.northsea-cycle.comKart over Nordsjøruta


av Torkelsen, Jan H., publisert 23. mai 2011 | Skriv ut siden

Siste fra Plan og miljø

 • Havkraft
  av jto, 05.11.19

  Positiv høringsuttalelse om åpning for fornybar energi til havs

  Les mer
 • Vennesla Attraksjonsutvikling Illustrasjon
  av jto, 10.10.19

  Støtte til attraksjonsutviklings-prosjekt i Vennesla

  Les mer
 • Norges Lover Stilistisk Forsidebilde
  av jto, 27.09.19

  Positiv høringsuttalelse til at antall rovviltnemder blir justert

  Les mer