Den 6.000 kilometer lange sykkelruta rundt Nordsjøen ble i sin tid realisert gjennom et omfattende Interreg-prosjekt. Nå feirer North Sea Cycle Route ti år, og markerer jubileumet i alle åtte land som traséen er innom. Sykkelruta går langs hele Vest-Agder-kysten. North Sea Cycle Route ble åpnet 5. mai 2001 med en storslått seremoni i Hamburg. I de neste 50 dagene ble sykkelruta offisielt åpnet i hver eneste kommune i de sju landene som deltok i Interreg-prosjektet North Sea Cycle Route: Tyskland, Nederland, England, Skottland, Norge, Sverige og Danmark. I 2003 kom også Belgia med i det internasjonale sykkel- og folkehelsesamarbeidet som det 8. landet.

Ti år ung er North Sea Cycle Route godt etablert og har blitt en internasjonalt kjent merkevare.Sykkeltur med barna Jubileumet for den Interreg-initierte sykkelruten markeres i en rekke land, og arrangmentene vil bli offentliggjort på sykkelrutas hjemmesider.

Mer informasjon:

www.northsea-cycle.comKart over Nordsjøruta


av Torkelsen, Jan H., publisert 23. mai 2011 | Skriv ut siden

Siste fra Plan og miljø

 • Lindesnes Kommune Arealdel
  av jto, 17.06.19

  Anbefaler Lindesnes kommune å stille arbeidet med kommuneplanens arealdel i bero

  Les mer
 • Frimområde Skilt
  av jto, 14.06.19

  Vil ha økt ressurs til nye oppgaver knyttet til friluftsliv

  Les mer
 • Fra Fyr Til Fyr
  av jto, 12.06.19

  Mange opplevelsesmuligheter på Lista søndag 16. juni

  Les mer