Torsdag 5. og fredag 6. mai deltar 400 unge gründere på det som garantert er høydepunktet dette skoleåret. Ungdomsbedriftene som har nådd frem til NM har jobbet knallhardt og gjennom fylkesvise konkurranser har de blitt kåret til de aller beste. -Vi skal bidra til at det blir en kultur for entreprenørskap blant unge, og det trenger vi mye av i Norge – nå og i fremtiden. I Ungdomsbedriftene får ungdom oppleve gleden ved mestring, og de som kommer til NM har også fått smaken på suksess. Denne ballasten har de tilegnet seg gjennom et imponerende stykke arbeid, sier Anne Kathrine Slungård, administrerende direktør i Ungt Entreprenørskap Norge.

Det er over 90 personer fra arbeids- og næringsliv som skal juryere Ungdomsbedriftene, og det skal deles ut gjeve priser i 17 ulike konkurranser. Vinneren av den aller gjeveste prisen, Beste Ungdomsbedrift 2011, skal representere Norge på EM i Oslo i august.

Det er 12.000 elever i videregående skole som hvert år driver Ungdomsbedrift. Elevene starter, driver og avvikler en egen virksomhet med lærer og mentor fra arbeids- og næringsliv som veiledere. Bedriftene registreres i Brønnøysundregistrene og avvikles når skoleåret er over. Forskning viser at arbeid med Ungdomsbedrift mer en dobler etableringsraten sammenlignet med resten av befolkningen.

Program, oversikt over juryer og konkurranser og annen praktisk informasjon ligger på Ungt Entreprenørskaps offisielle NM-side på web.
UE-Norgesmesterskap

av admin, publisert 6. mai 2011 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Skolefrokost
  av jto, 25.04.19

  Elever i videregående skoler i Vest-Agder skal tilbys skolefrokost

  Les mer
 • Skolemotiv
  av jto, 12.03.19

  Fylkesutvalget anbefaler støtte til prosjekt for frilufts-skolefritidsordning i Hægebostad

  Les mer
 • Eilert Sundt Vgs Skisseprosjekt Rambøll
  av jto, 13.02.19

  Grønt lys for skolebyggprosjekt i Farsund

  Les mer