FREM har ved det gamle skolehuset satt ut ei brygge med universell utforming for allmennheten. Brygga skal gjøre det enkelt å komme ut i kajakken. Hvis du kommer med bil fra Valand – tar du til venstre i krysset før kirken. Ved det gamle skolehuset er det et friområde hvor det også er mulig å parkere.

Harkmarksfjorden som ligger helt øst i Mandal kommune er spesielt godt egnet for nybegynnere i kajakk. Verken vind eller bølger er særlig sjenerende. Her er det også muligheter for å sette fra seg bil.

Hvis du ønsker å dra på kajakktur i Harkmarksfjorden finner du også flere fine teltplasser her, både på øyer i fjorden og på fastlandet. Du kan også finne mange fine steder hvor du bare kan dra kajakken rett opp på land. Flere opplysninger finner du i boka ”Padleguide for Vest-Agder”. Boka ble utgitt i 2007 av Vest-Agder fylkeskommune og Adrenaline.no v/ Lars Verket.

av Folkestad, Torill, publisert 1. juni 2011 | Skriv ut siden