-Jeg vil gjerne takke for den tillit jeg har møtt i de fire årene i denne perioden fra alle partier og representanter. Jeg har fått mange oppmuntringer - og har hatt bruk for dem alle! Jeg er en heldig mann og stolt over å representere for Vest-Agder. Jeg er stolt over å representere et politisk organ og en administrasjon som arbeider godt sammen for innbyggernes beste, og som kan vise til gode resultater og en god utvikling i fylket vårt. Vi har hatt et godt kollegialt fellesskap i politikken. Nesten alltid god tone, og mye trivsel, sa fylkesordfører Thore Westermoen da han takket det avgående fylkestinget for innsatsen gjennom fire år på deres siste samling denne uken.

Han trakk frem at det i perioden er oppnådd gode resultater, god økonomistyring og budsjettmessig overskudd. -Det har vært utvist realisme og ansvarlighet på politisk side, og disiplin og lojalitet hos administrasjon og ansatte. Et ryddig og godt forhold mellom administrasjon og politikk har vært et kjennetegn for Vest-Agder fylkeskommune i mange år.

Han trakk frem en lang rekke oppnådde resultater og suksesser fylkeskommunen har fått til eller bidratt til: Universitetet, motorvei til Grimstad, Listerpakken, Vågsbygdveien, Hidratunnel, flere nye skoler som Tangen, KKG og Lister, Nasjonalt fyrmuseum på Lindesnes, store satsinger innen kultursektoren og ny tannklinikk i Vågsbygd. Flere viktige planer for folkehelse, trafikksikkerhet, energieffektivisering, forskningsstrategi, Regionplan for lindesnesregionen, Regionplan Agder 2020, Arealplan for Kristiansandsregionen, en bedre E39 gjennom fylket, og sammenkobling Vestfoldbanen – Sørlandsbanen rykker nærmer. Og det er utviklet bedre relasjoner med kommunene enn noen gang.

-Sørlandet er for tiden inne i en god fase med økonomisk vekst. Regionen vår er i økende grad en kunnskapsregion. Landsdelen har stor tilflytting både av nordmenn og internasjonale arbeidstakere med kompetanse. Vi har en verdensledende prosessindustri og en leverandørindustri i verdensklasse, og veldig viktige nettverk som Node og Eyde-nettverket. Sørlandet er på gründertoppen, og holder posisjonen som Norges ledende eksportregion. Alt dette skal vi være stolte av, sa Westermoen


av Torkelsen, Jan H., publisert 22. juni 2011 | Skriv ut siden

Siste fra Politikk

 • Hilde Og Damman Undertegner Avtale Vedrørende Skoleanlegg I Søgne
  av jto, 03.12.19

  Viktige avtaler på plass for ny videregående skole i Søgne

  Les mer
 • Terje Damman Og Aleksander Lien Inngår Avtale
  av jto, 02.12.19

  Fylkeskommunen og Ungt entreprenørskap Agder har inngått avtale

  Les mer
 • HU Utdanning Og Kompetanse 2019
  av jto, 12.11.19

  Forberedelsen til fire år med politisk virksomhet i gang

  Les mer