Marte Spangen fra Kulturhistorisk museum er prosjektleder for museets utlån av blant annet gjenstander til arkeologiske utstillinger som nå vises i Vest-Agder. Hun fortalte ved åpningen av utstillingen " Augandzi - Agder i trollspegelen" på Minne Åseral kultursenter i helgen, at da hun hentet frem gjenstander til utstillingen fra kasser og esker i museets arkiver, hadde hun utstøtt mangt et gisp. Fylkesordfører Thore Westermoen som sto for den offisielle åpningen uttrykte at det er flott at kulturminnegjenstander nå kommer tilbake til fylket hvor de ble funnet, og at vi ikke må reise til København og Oslo for å se dem. -Det er gledelig at dette har lykkes. I mange år har det vært en umulighet, men nå har vi fått kompetanse og ikke minst lokaliteter og som gjør en slik tilbakeflytting mulig.

Utstillingen er et ledd i Vest-Agder fylkeskommunes arbeid med formidling av fylkets forhistorie,

Thore Westermoen spiller på bukkehorn
Fylkesordføreren forsøkte seg på bukkehorn under åpningen av utstillingen.
og bygger på et samarbeid med Kulturhistorisk museum (Universitetet i Oslo) og Nationalmuseet i København om utlån av lokalt gjenstandsmateriale. Utstillingen har blitt til gjennom et samarbeid mellom Vest-Agder fylkeskommunen, Vest-Agder museet og Åseral kommune.

-Åseral er fylkets minste kommune når det gjelder folketall, men en stor kulturkommune
Kultur er viktig for attraksjon og bolyst. Når utstillingen nå åpnes får en her på Minne et av fire steder hvor Vest-Agders arkeologiske historie skal dokumenteres og eksponeres, sa fylkesordføreren.

-Vest-Agder fylkeskommune investerer mye for å eksponere kunst og kultur. Vi kan vise til blant annet: Nordberg, Minne, Tingvatn, kulturhus i Lyngdal, Mandal, Vennesla, Flekkefjord og Kilden. Satsing på kultur er blitt mye viktigere de seneste årene. Vi tror vi får mye igjen for det, både et rikere kulturliv, høyere trivsel, bedre rekruttering og økt verdiskapning. Jeg tror Minne er et bevis på dette, og er veldig glad og litt stolt over at det har lykkes å realisere dette flotte kultursenteret, og at vi kan offisielt åpne en spennende, viktig og publikumsvennlig utstilling, sa Westermoen.

av Torkelsen, Jan H., publisert 1. januar 0001 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • Juleverksted 2019
  av jto, 01.11.19

  Førjulsverksted på Sjølingstad og Vigeland hus

  Les mer
 • Publikumsmottak Kanonmuseet
  av jto, 28.10.19

  To millioner til publikumsmottak på kanonmuseet i Kristiansand

  Les mer
 • VAM
  av jto, 30.09.19

  Godt fjorår for Vest-Agder-museet

  Les mer