-Det er et lenge anerkjent problem at kollektivtrafikken har vært vanskelig tilgjengelig for en god del mennesker. Derfor har det i lang tid pågått et arbeid i Vest-Agder fylkeskommune, Agder kollektivtrafikk as, Statens Vegvesen og Kristiansand kommune, busselskapene og rådet for funksjonshemmede i Kristiansand for å gjøre kollektivtilbudet bedre og mer tilpasset for alle: det gjelder blant annet bussmateriellet, utforming av holdeplassene og tydelig informasjon. I dag markerer vi at dette arbeidet er i god gang og kommet langt. I denne måneden har mye som 60 prosent av dagens busspassasjerer i Kristiansand et tilrettelagt busstilbud, sa Thore Westermoen i forbindelse med et åpningsarrangement for tilrettelagte holdeplasser i Kristiansand i går.

Han kunne vise til at ingen annen by i landet er kommet lenger på dette området. -Det synes jeg vi

Fra åpning av tilrettelagte holdeplasser
Astrid Staalesen og Thore Westermoen var sentrale under åpningsarrangementet.
kan være stolte av. En viktig milepæl er nådd, og det ønsker vi å markere. Et unikt og veldig godt samarbeid gir nå resultater som kan sees og oppleves.

Wsetermoen ønsket spesielt velkommen til Astrid Staalesen fra Rådet for funksjonshemmede i Kristiansand som har vært en viktig pådriver i arbeidet. Hun har deltatt som brukernes representant i den tverrfaglige arbeidsgruppen for tilrettelegging av kollektivtrafikken i Kristiansand. Hun fikk æren av å klippe snoren og være den første som trillet inn i bussen.
På åpningsarrangementet deltok flere representanter fra statlige, regionale og kommunale myndigheter og  representanter fra brukerne, transportsektoren og media.

av Torkelsen, Jan H., publisert 15. juni 2011 | Skriv ut siden

Siste fra Samferdsel

 • Spleiselaget! Fra høyre: Stian Wesøy (BaneNOR) Ordfører i Audnedal kommune, Reidun Bakken, fungerende fylkesordfører, Tore Askildsen, og Samferdselssjef i Vest Agder, Vidar Ose.
  av elma11, 06.08.19

  En flott markering ble gjort da Audnedal stasjon sto ferdig etter utbedring

  Les mer
 • Stortingsbygget - Utsnitt
  av jto, 24.06.19

  90 belønningsmillioner til kristiansandsregionen

  Les mer
 • E39 Skilt
  av jto, 20.06.19

  Støtter bompengeopplegg for ny E39 mellom Lyngdal og Ålgård

  Les mer