Fylkeskommunens samarbeid og bevilgninger av midler til Lindesnes Fyrmuseum skal bidra til at museet opprettholdes og utvikles som en av landsdelens viktigste kulturaktører. Stiftelsen Lindesnes Fyrmuseum ble opprettet i 1992 for å ivareta Lindesnes Fyrstasjon som kulturminne. I 2000 ble Lindesnes fyr valgt av fylkestinget til Vest- Agders tusenårssted. Det ble bygget et nytt

Tusenårsstedet på Lindesnes i kveldsstemning
Tusenårsstedet på Lindesnes i kveldsstemning.
formidlingsanlegg inne i fjellet under fyret. 2009 var første driftsår, hvor Stiftelsen Lindesnes Fyrmuseum hadde formell status som hovedsete for Kystverkets etatsmuseum, Kystverkmusea.

Vest-Agder fylkeskommune har siden stiftelsen opprettelse hatt det faglige ansvaret for den antikvariske og kulturhistoriske delen av stiftelsens virksomhet. Det er også formalisert en samarbeidsavtale mellom Vest-Agder fylkeskommune og Lindesnes Fyrmuseum om tilbud for den Kulturelle skolesekken i Vest-Agder. Alle 7. klassinger i fylket får tilbud om et dagsbesøk med faglig innhold ved museet. Nærmere 2 500 elever besøkte museet i 2010. Tilbudet ved museet er valgt ut som representant for Vest-Agder i Kulturdepartmentets bok om bredden i Den kulturelle skolesekken, som del av 10 års markeringen av programmet i 2011.

Omkring 80 000 mennesker besøker fyret hvert år. Antallet har økt sammenlignet med året før. Gruppebesøket har økt fra 80 til 109 grupper. I 2010 har fyrmuseet hatt fokus på profesjonell markedsføring og styrkning av kvaliteten i opplevelsen ved besøk på museet.


av Torkelsen, Jan H., publisert 1. januar 0001 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • Juleverksted 2019
  av jto, 01.11.19

  Førjulsverksted på Sjølingstad og Vigeland hus

  Les mer
 • Publikumsmottak Kanonmuseet
  av jto, 28.10.19

  To millioner til publikumsmottak på kanonmuseet i Kristiansand

  Les mer
 • VAM
  av jto, 30.09.19

  Godt fjorår for Vest-Agder-museet

  Les mer