På St.Hansdagen 23. juni åpnet den nye Tingparken på Hægebostad med en spennende og dramatisk utstilling. Tingvatn i Hægebostad har vært kjent som tingsted fra gammel tid og frem til 1688. Skriftlige kilder fra middelalderen stadfester at stedet var sentrum i Vats Tinghå, som omfattet Hægebostad, Grindheim, Bjelland og Eiken. Her ble det holdt bygdeting der folk kunne få tinglest skjøter og dokumenter, og det ble holdt rettssaker i den steinsettingen som kalles “dommerringen”. I nærheten lå også Galgebakken, der dommene ble effektuert. Åpningsutstillingen “I dei onde, gamle dagar” tar utgangspunkt i dette, og det er blitt en bestialsk opplevelse.

av Torkelsen, Jan H., publisert 1. januar 0001 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • Juleverksted 2019
  av jto, 01.11.19

  Førjulsverksted på Sjølingstad og Vigeland hus

  Les mer
 • Publikumsmottak Kanonmuseet
  av jto, 28.10.19

  To millioner til publikumsmottak på kanonmuseet i Kristiansand

  Les mer
 • VAM
  av jto, 30.09.19

  Godt fjorår for Vest-Agder-museet

  Les mer