Tre lærlinger fra Sørlandet er tatt ut på det norske yrkeslandslaget til VM i London 2011 - Trine Olafsrud, blomsterdekoratør, Camillas Blomsterverksted, Kristiansand – Thomas Haaland, bilmekaniker, Gumpens Auto Mandal AS – Joachim Strømme, kulde- og varmepumpemontør, Mandal Kjøleservice AS. Dette er et synlig bevis på at det arbeides godt med fagopplæring i bedriftene på Sørlandet. Disse ungdommene er unge forbilder og viser stor entusiasme og arbeidsglede i sine fag sier Fred Skagestad, som er medlem av yrkesopplæringsnemndene i Agderfylkene.

21 deltakere, 18 fag
VM i yrkesfag, WorldSkills Competition, går av stabelen 5.- 8. oktober og finner sted i samme område som det kommende OL skal gjennomføres. Norge har 21 deltakere som skal delta i 18 ulike fag; alt fra konditor, kokk og servitør til sveising, bilskade, frisør og grafisk design. I helsefagarbeiderfaget og i mekatronikk/automatisering jobber to personer i team.

Yrkeslandslaget består av ungdommer fra hele landet og er de beste utøvere i de forskjellige fagene. Alle er under 23 år, og de aller fleste er enten lærlinger eller helt ferske fagarbeidere/svenner. Flere av dem har allerede deltatt både på Yrkes- NM på Lillehammer og EM i Portugal. De norske ungdommene får omtrent 1000 konkurrenter fra til sammen 50 land. Det er ventet hele 150.000 besøkende til arrangementet, disse skal se på når yrkesutøverne jobber med sine oppgaver.

av admin, publisert 14. juni 2011 | Skriv ut siden