Utstillingen ”Bare blåbær?” er produsert av Agder naturmuseum og botaniske hage i samarbeid med Anette Rattfelt. Den vises på museet på Gimle i Kristiansand fra 3. juli - 30. oktober, Blåbær er for de fleste en selvfølgelig ressurs, men til tross for at planten er vanlig over det meste av landet er det ennå mye omkring planten som er ukjent for de fleste av oss. I dag er blåbær kjent som noe av de sunneste en kan spise, men synet på blåbær som matressurs har endra som gjennom tidene.

Veldig mange har minner knyttet til hyggelige blåbærturer som barn eller blåbærplukking for vinterforråd. Hvem plukker blåbær i dag, og hvor kommer blåbæra fra – de som havner i kjøpesyltetøyet eller i pillene fra ”helsekosten”? Kan vi regne med blåbær som en ressurs for fremtiden, eller kan de som fortsatt vil plukke blåbæra selv stå overfor nye utfordringer?

av Torkelsen, Jan H., publisert 6. juli 2011 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • VAM
  av jto, 30.09.19

  Godt fjorår for Vest-Agder-museet

  Les mer
 • Risøbank I Mandal
  av jto, 27.09.19

  Stabil virksomhet for Risøbank IKS i Mandal

  Les mer
 • Jury Fylkeskulturprisen 2019
  av jto, 26.09.19

  Juryen for fylkeskulturprisen og frivillighetsprisen for arbeid med barn og unge er oppnevnt

  Les mer