Utstillingen ”Bare blåbær?” er produsert av Agder naturmuseum og botaniske hage i samarbeid med Anette Rattfelt. Den vises på museet på Gimle i Kristiansand fra 3. juli - 30. oktober, Blåbær er for de fleste en selvfølgelig ressurs, men til tross for at planten er vanlig over det meste av landet er det ennå mye omkring planten som er ukjent for de fleste av oss. I dag er blåbær kjent som noe av de sunneste en kan spise, men synet på blåbær som matressurs har endra som gjennom tidene.

Veldig mange har minner knyttet til hyggelige blåbærturer som barn eller blåbærplukking for vinterforråd. Hvem plukker blåbær i dag, og hvor kommer blåbæra fra – de som havner i kjøpesyltetøyet eller i pillene fra ”helsekosten”? Kan vi regne med blåbær som en ressurs for fremtiden, eller kan de som fortsatt vil plukke blåbæra selv stå overfor nye utfordringer?

av Torkelsen, Jan H., publisert 6. juli 2011 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • Vest -Agder Fylkesmuseum - Setesdalstunet
  av jto, 22.11.19

  Det er bevilget midler til videreutvikling av Kristiansand museum

  Les mer
 • Bredalsholmen Fotografert Fra Fly
  av jto, 21.11.19

  Forholdene for besøkende på Bredalsholmen og til DS Hestmanden skal utbedres

  Les mer
 • Juleverksted 2019
  av jto, 01.11.19

  Førjulsverksted på Sjølingstad og Vigeland hus

  Les mer