Bystyret i Flekkefjord sa torsdag ja til å bygge kultursenter i Flekkefjord. Total prislapp er på 149 millioner kroner. Det er et historisk vedtak. Det er snart 40 år siden planleggingen startet. Det kommunale bidraget vil være på 35 millioner kroner. Det legges opp til at resten av kostnaden skal finansieres gjennom statlige og fylkeskommunale tilskudd samt innsamlede midler fra Flekkefjord Smaabyselskap.

Bystyret forutsetter at kultursenteret skal realiseres innenfor de økonomiske rammene og at kommunens låneopptak blir på ca. 35 millioner kroner, i tillegg til en garanti på 10 millioner kroner som er statens andel av prosjektet. Det forutsettes videre at den eksterne finansieringen er minst på et nivå som gjør at kommunens låneopptak ikke i vesentlig grad overskrider 35 millioner kroner, heter det i vedtaket.
Bystyret bestemte videre at det skal engasjeres prosjektleder for det videre arbeidet.
Flekkefjords nye kultursenter

av Torkelsen, Jan H., publisert 1. juli 2011 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • Bredalsholmen Fotografert Fra Fly
  av jto, 21.11.19

  Forholdene for besøkende på Bredalsholmen og til DS Hestmanden skal utbedres

  Les mer
 • Juleverksted 2019
  av jto, 01.11.19

  Førjulsverksted på Sjølingstad og Vigeland hus

  Les mer
 • Publikumsmottak Kanonmuseet
  av jto, 28.10.19

  To millioner til publikumsmottak på kanonmuseet i Kristiansand

  Les mer