Else Marie Jakobsen er utvilsomt en av de største tekstilkunstnere i Norge. Hele sitt liv har Else Marie Jakobsen laget billedvev, skisser til nye tepper og tegninger. Resultatet er 581 billedtepper, proppfulle skisse- og utklippsbøker og et full innredet verksted med alt hun trenger for sitt virke, blant annet vevstolen. Hun har laget kunstverk som finnes i kirker, offentlige institusjoner og privathjem i inn- og utlandet. Nå har Vest-Agder-museet fått hennes livsverk i gave. 21 av billedteppene, alle utklipps- og skissebøker og ikke minst innholdet av atelièet har hun nå gitt til museet. Fredag 17. juni 2011 ble kontrakten mellom Else Marie Jakobsen og Vest-Agder-museet offisielt undertegnet.

Vest-Agder-museets konservator Birgitte Sørensen har i flere uker dokumentert Else Maries daglige arbeid og samlet inn mest mulig informasjon om kunstneren Else Marie Jakobsen, kunsten hennes og kunnskapen om tekniker og arbeidsmåter.
Til høsten setter Vest-Agder-museet ned en arbeidsgruppe som skal planlegge oppsettingen av en detaljert kopi av verkstedet og formidlingsmuligheter knyttet til gaven.
Målet er å legge til rette for at alle interesserte kan besøke Else Marie Jakobsens verksted på museet i fremtiden, og at de får mest mulig informasjon om kunsten og kunstneren. Dette blant annet ved hjelp av video- og lydopptak som de museumsansatte har tatt våren 2011.
Kilde: Vest-Agder-museet

av Torkelsen, Jan H., publisert 4. juli 2011 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • Vest -Agder Fylkesmuseum - Setesdalstunet
  av jto, 22.11.19

  Det er bevilget midler til videreutvikling av Kristiansand museum

  Les mer
 • Bredalsholmen Fotografert Fra Fly
  av jto, 21.11.19

  Forholdene for besøkende på Bredalsholmen og til DS Hestmanden skal utbedres

  Les mer
 • Juleverksted 2019
  av jto, 01.11.19

  Førjulsverksted på Sjølingstad og Vigeland hus

  Les mer