Else Marie Jakobsen er utvilsomt en av de største tekstilkunstnere i Norge. Hele sitt liv har Else Marie Jakobsen laget billedvev, skisser til nye tepper og tegninger. Resultatet er 581 billedtepper, proppfulle skisse- og utklippsbøker og et full innredet verksted med alt hun trenger for sitt virke, blant annet vevstolen. Hun har laget kunstverk som finnes i kirker, offentlige institusjoner og privathjem i inn- og utlandet. Nå har Vest-Agder-museet fått hennes livsverk i gave. 21 av billedteppene, alle utklipps- og skissebøker og ikke minst innholdet av atelièet har hun nå gitt til museet. Fredag 17. juni 2011 ble kontrakten mellom Else Marie Jakobsen og Vest-Agder-museet offisielt undertegnet.

Vest-Agder-museets konservator Birgitte Sørensen har i flere uker dokumentert Else Maries daglige arbeid og samlet inn mest mulig informasjon om kunstneren Else Marie Jakobsen, kunsten hennes og kunnskapen om tekniker og arbeidsmåter.
Til høsten setter Vest-Agder-museet ned en arbeidsgruppe som skal planlegge oppsettingen av en detaljert kopi av verkstedet og formidlingsmuligheter knyttet til gaven.
Målet er å legge til rette for at alle interesserte kan besøke Else Marie Jakobsens verksted på museet i fremtiden, og at de får mest mulig informasjon om kunsten og kunstneren. Dette blant annet ved hjelp av video- og lydopptak som de museumsansatte har tatt våren 2011.
Kilde: Vest-Agder-museet

av Torkelsen, Jan H., publisert 4. juli 2011 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • VAM
  av jto, 30.09.19

  Godt fjorår for Vest-Agder-museet

  Les mer
 • Risøbank I Mandal
  av jto, 27.09.19

  Stabil virksomhet for Risøbank IKS i Mandal

  Les mer
 • Jury Fylkeskulturprisen 2019
  av jto, 26.09.19

  Juryen for fylkeskulturprisen og frivillighetsprisen for arbeid med barn og unge er oppnevnt

  Les mer