Små og store møtte opp da Vest-Agder-museet Kristiansand arrangerte sin årlige hesjedag siste torsdag i juni. Entusiastiske barn fikk se erfarne gårdskarer vise fram og lære bort gamle kunster som å slå gress med ljå, samt å sette opp hesjer med staur og ståltråd. Barna, sammen med de voksne, fikk også en god innføring i hvordan man hesjer. Ungene syns det var skikkelig stas å få være med og iveren for delta var stor. Ingen bensindrevne, batteri- eller strømdrevne hjelpemidler, bare rå arbeidskraft.

av Tekst og bilder: Eva Aastrup Lia, publisert 1. juli 2011 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • VAM
  av jto, 30.09.19

  Godt fjorår for Vest-Agder-museet

  Les mer
 • Risøbank I Mandal
  av jto, 27.09.19

  Stabil virksomhet for Risøbank IKS i Mandal

  Les mer
 • Jury Fylkeskulturprisen 2019
  av jto, 26.09.19

  Juryen for fylkeskulturprisen og frivillighetsprisen for arbeid med barn og unge er oppnevnt

  Les mer