Små og store møtte opp da Vest-Agder-museet Kristiansand arrangerte sin årlige hesjedag siste torsdag i juni. Entusiastiske barn fikk se erfarne gårdskarer vise fram og lære bort gamle kunster som å slå gress med ljå, samt å sette opp hesjer med staur og ståltråd. Barna, sammen med de voksne, fikk også en god innføring i hvordan man hesjer. Ungene syns det var skikkelig stas å få være med og iveren for delta var stor. Ingen bensindrevne, batteri- eller strømdrevne hjelpemidler, bare rå arbeidskraft.

av Tekst og bilder: Eva Aastrup Lia, publisert 1. juli 2011 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • Vest -Agder Fylkesmuseum - Setesdalstunet
  av jto, 22.11.19

  Det er bevilget midler til videreutvikling av Kristiansand museum

  Les mer
 • Bredalsholmen Fotografert Fra Fly
  av jto, 21.11.19

  Forholdene for besøkende på Bredalsholmen og til DS Hestmanden skal utbedres

  Les mer
 • Juleverksted 2019
  av jto, 01.11.19

  Førjulsverksted på Sjølingstad og Vigeland hus

  Les mer