-Hovedinntaket til de videregående skolene i Vest-Agder er nå gjennomført, det opplyser Ann Kristin Snekvik, rådgiver ved seksjon for inntak og rådgivning i utdanningsavdelingen.
-6441 søkere med ungdomsrett har nå fått tilbud om skoleplass ved en av fylkeskommunens ti skoler. Det vil bli foretatt et suppleringsinntak 5. august, og inntaksavdelingen har som mål å tilby alle ungdomsrettssøkere en skoleplass innen skolestart, fortsetter Snekvik.

Ungdom som har gjennomgått grunnskolen eller tilsvarende opplæring, har lovfestet rett til tre års videregående opplæring (ungdomsrett). Når man søker Vg1, skal man oppgi tre alternative utdanningsprogram i prioritert rekkefølge. En ungdomsrettssøker har rett til plass på ett av disse programmene, men ikke rett til plass ved en bestemt skole.

Søkerne kan sjekke resultatet av inntaket på www.vigo.no. Innlogging med MinID. Søkere som har mistet passord må kontakte MinID direkte for å få dette. Inntakskontoret har ikke tilgang til passordet.

Vi anbefaler alle søkere å takke ja til tilbudt skoleplass, og takke ja til å stå på venteliste på høyere ønsker, avslutter Ann Kristin Snekvik.


av Macdonald, Cheryl, publisert 11. juli 2011 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Tungefoss
  av jto, 09.10.19

  Byremo videregående skole får midler til utvendig øvingsområde på Tungefoss

  Les mer
 • Y-valg 2019
  av jto, 08.10.19

  Velkommen til Yvalg 2019

  Les mer
 • Mandal Vgs
  av jto, 08.10.19

  Ombygging av avdeling for hverdagslivstrening på Mandal videregående skole blir avklart i økonomiplanen

  Les mer