Lørdag 25. juni åpnet årets sommerutstilling på Sjølingstad. Publikum blir presentert for ny, spennende design fra romfisk, et møbel- og tekstilkonsept der materialet og sammenføyningsprinsippet danner form og uttrykk. Idé og design er ved sivilarkitektene Bodil Reinhardsen og Gro Lauvland. Møbelserien fra romfisk består foreløpig av bord, hyller og vugge, men flere bord- og hyllevarianter og sengebrisk er under utvikling. Romfisktekstilene består av fiskeputer, fiskeposer og vuggemadrass som lages av filt, ullstoff og ullsjoddy fra Sjølingstad Uldvarefabrik. Enda flere tekstilprodukter vil bli presentert på sommerutstillingen 2011.

Møbeldelene freses ut i en gjennomfarget, miljøvennlig trefiberplate som leveres i sort, rød, blå, grønn og gul i tillegg til finér. Møblene fra romfisk leveres oljet og flatpakket. Delene settes sammen uten bruk av drill, umbrakonøkkel eller lignende. romfiskmøblene produseres i Oslo.


av Torkelsen, Jan H., publisert 6. juli 2011 | Skriv ut siden