Fylkestingsrepresentant Vidar Kleppe fra Demokratene har innsendt en interpellasjon til fylkesordfører Thore Westermoen (KrF) om kjøp av gjesteelevplasser i andre fylker. Bakgrunnen er slik det fremgår i innledningen at: ”Et stort klassisk musikktalent fra Kristiansand, som trenger skoleplass i Oslo ved Foss videregående for å videreutvikle seg, har av fylkeskommunen og klagenemda fått nei til å ta tredjeåret ved denne skolen som har et tett samarbeid med Barratt Due musikkinstitutt, som er avgjørende for eleven kan videreutvikle sitt store talent.”

Kleppe skriver videre at.”Årlig kjøper Vest-Agder fylkeskommune cirka 100 gjesteplasser i andre fylker. Demokratene mener at fylkeskommunen gjennom en politisk avklaring i Vest-Agder fylkesting snarest om nødvendig - må fatte vedtak som gjør at 17-åringen kan få gjesteelevplass ved Foss Videregående skole. Er fylkesordføreren enig med Demokratene i dette?"

av admin, publisert 5. juli 2011 | Skriv ut siden

Siste fra Politikk

 • KS Medaljører 2019
  av jto, 25.06.19

  Fire politikerveteraner hedret

  Les mer
 • Klubbe
  av jto, 18.06.19

  Alle fylkeskommuner skal ha råd for ungdom, eldre og personer med funksjonsnedsettelse

  Les mer
 • FT-web 0619
  av jto, 14.06.19

  Følg fylkestingets junimøte direkte på web-TV

  Les mer