Flere fag lukkes ved UiA – det vil si at det innføres poenggrenser og ventelister - og alle slipper ikke inn, viser de foreløpige opptakstallene fra Samordna opptak. Samtidig er poenggrensen senket for det vanskeligste studiet å komme inn på. Totalbildet er jevn vekst og stabilitet med positivt fortegn. Det skriver UiA på sine nettsider.Tallene for Campus Kristiansand inkluderer desentraliserte tilbud – men 4279 har fått tilbud om studieplass via Samordna (3094) og lokale opptak (1185). Her er 2724 av tilbudene gitt til kvinner. I Kristiansand er kapasiteten utnyttet svært godt. - Veksten i studenttallet er ønsket, sier studiedirektør Bjørn J. Monstad.

Fordelt på campusene er det i alt 1433 som har fått tilbud om opptak via lokalt (678) og Samordna opptak (755) på Campus Grimstad. 598 av tilbudene har gått til kvinner. I tillegg kommer alle studentene som er der fra før – noe som kan tyde på at det snart begynner å bli trangere om plassen i nybygget som ble satt opp for 2500 studenter. De fleste går jo treårige studieløp.
Les mer om opptak ved UiA her.

av admin, publisert 21. juli 2011 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Førerkort
  av jto, 25.06.19

  Enkelte kjøretimer blir ikke lenger regnet med i fraværsgrensen

  Les mer
 • Gratis Sommerkurs I 2019
  av jto, 05.06.19

  Gratis sommerkurs i matematikk og naturfag 2019

  Les mer
 • Datamus
  av jto, 22.05.19

  Vest-Agder får digital skolehelsetjeneste fra høsten

  Les mer