Det er duket for felespill og smekre sommertoner i nydelige omgivelser på sydspissen av Norge, når folkekjære Vamp tar med seg Eivór Pálsdóttir og besøker Lindesnes Fyr søndag 10.juli.-Lindesnes er blitt en slags hjemmebane for oss. Dette blir tredje sommeren på rad vi spiller her, og vi blir tatt veldig hjertelig og hjemlig i mot av både vertskap på fyret og av publikum, sier Vamp-nestor Øyvind Staveland.

-Mer midt på sommeren går det knapt an å komme til Lindesnes, og det er klart at vi legger vekt på å trekke fram sanger og ikke minst tekster som setter både oss og publikum i en sommerlig stemning. Eivør bidrar til å gjøre vårt materiale annerledes og nytt, det er flott at hun kan utvide lydbildet vårt, fortsetter Staveland.

Vamp kommer ikke alene denne gangen, Eivør Pàlsdòttir fra Færøyene er med på det meste av årets sommerturne. Hun er nok godt kjent for Vamps «kjernepublikum» etter å ha bidratt sterkt på Vamps siste album med Kork «Vamp i full Symfoni 2» og påfølgende eventyrturne som kulminerte i enda et fullsatt Oslo Spektrum i november 2010. Eivør har levd av musikken siden hun var 16 år (er nå 28) og hun har et stort publikum spesielt i Danmark, på Island og Færøyene. Uttrykket hennes er særegent, og stemmen hennes passer perfekt til Vamps «Nordsjø-sound».-Det er en stor glede å få presentert henne for et enda større publikum, sier Øyvind Staveland.

-Selv om vi har mye godt å plukke fra når vi setter sammen vårt repertoar, gleder vi oss også til å gi en smakebit på noe nytt materiale fra studioplata vi kommer med høsten 2012, avslutter Staveland, som nå er spent på hvilken variant av Lindesnes-været de får oppleve 10.juli. De har nemlig har hatt regn og vind og lave grader i august 2009 og det mest strålende sommervær med sterk varme og flatt hav i august 2010.

av Torkelsen, Jan H., publisert 6. juli 2011 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • Vest -Agder Fylkesmuseum - Setesdalstunet
  av jto, 22.11.19

  Det er bevilget midler til videreutvikling av Kristiansand museum

  Les mer
 • Bredalsholmen Fotografert Fra Fly
  av jto, 21.11.19

  Forholdene for besøkende på Bredalsholmen og til DS Hestmanden skal utbedres

  Les mer
 • Juleverksted 2019
  av jto, 01.11.19

  Førjulsverksted på Sjølingstad og Vigeland hus

  Les mer