Tirsdag 16. august klokken 19.00 vil kunsthistoriker Tone Klev Furnes holde foredraget: ”Emanuel Vigeland (1875-1948). Tidlige studieår med vekt på opphold i Setesdal.” Deretter blir det omvisning i barndomshjemmet Vigeland Hus med tilbakeblikk på restaureringsarbeidet med Søren O. Saanum. Vest-Agder-museet Mandal har i sommer stilt ut ti skisser Emanuel Vigeland tegnet under sitt opphold i Setesdal, de viser draktskikken i Setesdal. Disse skissene ble funnet i 2004, og har aldri vært vist offentlig tidligere. Skissene er utlånt fra Emanuel Vigelands museum.

Tone Klev Furnes er Cand. philol. med hovedfag i kunsthistorie og faglitterær forfatter. Hun har tidligere skrevet flere bøker om Mandalskunstnerne: Amaldus Nielsen – kystens maler, En by – fem kunstnere og Olaf Isaachsen – med livet som palett. Hun er nå i gang med å skrive bok om Emanuel Vigeland.
Søren O. Saanum er en ildsjel som har lagt ned mange dugnadstimer for å sette Vigeland Hus i den stand det er i dag. Bli med ham på omvisning i Vigeland hus og hør ham fortelle om prosessen.
Det vil bli enkel servering.

Billetter à 100 kroner kan kjøpes ved døren, det blir også forhåndssalg av billetter på Vigeland Hus.


av Judith Seland Nilsen og Jan Torkelsen, publisert 15. august 2011 | Skriv ut siden