-Det er en stor glede og en ære for meg å få ønske velkommen til de internasjonale kirkefestspillene i Kristiansand – i år for 40 gang. Det var i 1971 at domorganist Bjarne Sløgedal tok initiativet, og jeg tenker vi må være ham og hans medarbeidere evig takknemlig for at ha startet en lang og stolt tradisjon som har gitt byens og landsdelens befolkning del i veldig mange flotte musikkopplevelser. Vest-Agder fylkeskommune er stolt av å ha medeierskap til festspillene. Og vi er stolte av symfoniorkesteret, som jo bare blir bedre og bedre, sa fylkesordfører Thore Westermoen i sin åpningshilsen til arrangementet i går.

Fylkesordføreren betegnet Kirkefestspillene som meget viktige for musikklivet i Kristiansand og forDe internasjonale kirkefestspill regionen. -Gjennom Kirkefestspillene har det rike og gode amatør-musikklivet i Kristiansand møtt tilreisende profesjonelle musikere. Og sammen med alle gode krefter er store og mektige kirkemusikkverk blitt oppført og presentert for et stort publikum. Ikke minst var fjorårets festspill en stor suksess publikumsmessig og kunstnerisk, med 6000 besøkende på 35 konserter og arrangementer, sa Westermoen.

Han hadde mange gode ord å si om årets program som er mangfoldig. -Vi gratulerer hverandre med 40års jubileet, og ønsker Kirkefestspillene med alle dets aktører og støttespillere lykke til videre med til flott og viktig kulturarbeid.
Kirkefestspillkonsert i Domkirken

av admin, publisert 18. august 2011 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • Vest -Agder Fylkesmuseum - Setesdalstunet
  av jto, 22.11.19

  Det er bevilget midler til videreutvikling av Kristiansand museum

  Les mer
 • Bredalsholmen Fotografert Fra Fly
  av jto, 21.11.19

  Forholdene for besøkende på Bredalsholmen og til DS Hestmanden skal utbedres

  Les mer
 • Juleverksted 2019
  av jto, 01.11.19

  Førjulsverksted på Sjølingstad og Vigeland hus

  Les mer