I dag mandag 29. august starter ”Jeg kjører grønt 2011”. De tusen første påmeldte kan vinne billetter til premieren på West Side Story – historiens første oppsetning i Kilden. Alle påmeldte får et sykkelkart. Målet i år er å slå fjorårets rekord på 4000 deltakere. Hensikten er bedre helse og lavere klimautslipp. Alle som bor, jobber eller studerer i Kristiansandsregionen samt elever på videregående skoler kan være med. Aldergrenseen er 15 år. Kampanjen varer fra 29. august til 11. desember. Bak kampanjen står ATP-samarbeidet i Kristiansandsregionen hvor Vest-Agder fylkeskommune medvirker.

Det gjelder å registrere flest mulig grønne poeng. En tur -retur reise til fots, med sykkel eller med buss / tog gir ett poeng. Nytt i år er alle grønne reiser man har gjort fra kampanjestart 29. august kan registreres, uansett når man melder seg på. Elektronisk påmelding kan en foreta fra 29. august klokken 12.00 på www.jegkjorergront.no

De 1000 første påmeldte kan vinne billetter til premieren på West Side Story 3. februar 2012. AlleKilden i kveldslys påmeldte får tilsendt et sykkelkart med fem turforslag i Kristiansand. For øvrig kan man vinne premier i forhold til hvor mange grønne poeng som oppnås, i kategoriene grønn, grønnere og grønnest. Premier er busskort og gavekort på sportsutstyr. Deltakere kan verve andre og få ververpremier: kinobilletter, sykkelservicekort og busskort.
Nytt i år er at alle som også ønsker å registrere hvor langt de reiser grønt, blir med på ”Mitt grønne reisemål”. Disse deltakerne blir med på en tenkt reise fra Kristiansand i retning Nordkapp. Alle som når Polarsirkelen får en eksklusiv T-skjorte.

Som i fjor kan også private og offentlige virksomheter melde seg på konkurransen ”Den grønneste arbeidsplassen”. Ansattes personlige poeng tilflyter arbeidsplassen, ved at den enkelte registrerer det på nettet. Virksomhetene er delt inn i tre kategorier: 1. Under 15 ansatte. 2. 15-49 ansatte 3. 50 ansatte og flere. Beste bedrift i hver kategori vinner 10.000 kroner. Pengepremien skal brukes til å bedre tilrettelegging for miljøvennlig transport.
Jeg-kjører-grønt-2011

av Torkelsen, Jan H., publisert 29. august 2011 | Skriv ut siden