Vestfold og Telemark ønsker en rask utbygging av Vestfoldbanen fra Drammen til Skien. Den lokale enigheten er nedfelt i strategidokumentet for Plattform Vestfold – Jernbanepolitisk samarbeid. Dokumentet fremstår nå i revidert utgave og gir en felles politisk plattform. Partnerskapet består av stasjonskommunene, Vestfold og Telemark fylkeskommuner, næringsliv og arbeidstakerorganisasjonene. Det brede partnerskapet står sammen om målet: Raskest mulig utbygging av dobbeltsporet Vestfoldbane. Dette er et initiativ som vil ha positiv betydning for videreføring av Sørvestbanen mot Sørlandet og Stavanger.

- Takket være Plattform Vestfolds samarbeid, enighet og pådriverrolle skjer det mye på

Fylkesordfører Per-Eivind Johansen Foto: Vestfold fylkeskommune
Fylkesordfører Per-Eivind Johansen Foto: Vestfold fylkeskommune
Vestfoldbanen om dagen. Dobbeltspor Barkåker-Tønsberg åpner allerede i november, og arbeidene med dobbeltspor Holm-Nykirke er også godt i gang. Den lokale enigheten er en forutsetning for den utviklingen vi nå ser på Vestfoldbanen, uttaler fylkesordfører Per-Eivind Johansen i Vestfold

Plattform Vestfold setter også fokus på Eidangerparsellen i Telemark, og forventer at den kommer inn på statsbudsjettet i 2012. - Byggestart av Eidangerparsellen er viktig for å knytte oss til Grenlandsområdet og videre sørover. Reisetidsforkortelsen mellom Larvik og Porsgrunn vil gi et svært konkurransedyktig tilbud. Dobbeltspor på Eidangerparsellen er også en forutsetning for å kunne bygge Sørvestbanen fra Porsgrunn til Kristiansand, sier fylkesordfører Johansen.

Lenke:Strategidokumentet ”Plattform Vestfold. Jernbanepolitisk samarbeid.” Ajourført utgave juni 2011.

av Torkelsen, Jan H., publisert 23. august 2011 | Skriv ut siden

Siste fra Samferdsel

 • Johaugs Reflekskolleksjon
  av jto, 16.10.19

  Invester fem minutter på refleksdagen

  Les mer
 • Broåpning Feda 11.10.19
  av Jan Torkelsen og samferdselsseksjonen, 14.10.19

  Ny bro på Feda i Kvinesdal offisielt åpnet

  Les mer
 • Selvkjørende Buss
  av jto, 10.10.19

  Det må tas høyde for teknologisk utvikling i transportsektoren

  Les mer