Vestfold og Telemark ønsker en rask utbygging av Vestfoldbanen fra Drammen til Skien. Den lokale enigheten er nedfelt i strategidokumentet for Plattform Vestfold – Jernbanepolitisk samarbeid. Dokumentet fremstår nå i revidert utgave og gir en felles politisk plattform. Partnerskapet består av stasjonskommunene, Vestfold og Telemark fylkeskommuner, næringsliv og arbeidstakerorganisasjonene. Det brede partnerskapet står sammen om målet: Raskest mulig utbygging av dobbeltsporet Vestfoldbane. Dette er et initiativ som vil ha positiv betydning for videreføring av Sørvestbanen mot Sørlandet og Stavanger.

- Takket være Plattform Vestfolds samarbeid, enighet og pådriverrolle skjer det mye på

Fylkesordfører Per-Eivind Johansen Foto: Vestfold fylkeskommune
Fylkesordfører Per-Eivind Johansen Foto: Vestfold fylkeskommune
Vestfoldbanen om dagen. Dobbeltspor Barkåker-Tønsberg åpner allerede i november, og arbeidene med dobbeltspor Holm-Nykirke er også godt i gang. Den lokale enigheten er en forutsetning for den utviklingen vi nå ser på Vestfoldbanen, uttaler fylkesordfører Per-Eivind Johansen i Vestfold

Plattform Vestfold setter også fokus på Eidangerparsellen i Telemark, og forventer at den kommer inn på statsbudsjettet i 2012. - Byggestart av Eidangerparsellen er viktig for å knytte oss til Grenlandsområdet og videre sørover. Reisetidsforkortelsen mellom Larvik og Porsgrunn vil gi et svært konkurransedyktig tilbud. Dobbeltspor på Eidangerparsellen er også en forutsetning for å kunne bygge Sørvestbanen fra Porsgrunn til Kristiansand, sier fylkesordfører Johansen.

Lenke:Strategidokumentet ”Plattform Vestfold. Jernbanepolitisk samarbeid.” Ajourført utgave juni 2011.

av Torkelsen, Jan H., publisert 23. august 2011 | Skriv ut siden

Siste fra Samferdsel

 • Spleiselaget! Fra høyre: Stian Wesøy (BaneNOR) Ordfører i Audnedal kommune, Reidun Bakken, fungerende fylkesordfører, Tore Askildsen, og Samferdselssjef i Vest Agder, Vidar Ose.
  av elma11, 06.08.19

  En flott markering ble gjort da Audnedal stasjon sto ferdig etter utbedring

  Les mer
 • Stortingsbygget - Utsnitt
  av jto, 24.06.19

  90 belønningsmillioner til kristiansandsregionen

  Les mer
 • E39 Skilt
  av jto, 20.06.19

  Støtter bompengeopplegg for ny E39 mellom Lyngdal og Ålgård

  Les mer