”Solstrand”, Vest-Agder-museets fiskeskøyte, er bygd på Svege båtbyggeri i Flekkefjord i 1936. Gjennom Den kulturelle skolesekken i Flekkefjord vil alle femte klassinger i Flekkefjord kommune få være med på tokt med skøyta til høsten. Turen inneholder fortellinger fra lokal kysthistorie, fisking og ulike aktiviteter om bord og på land i Sandvikstrand. Der blir det bål, steking av dagens fangst og pølser. De som ikke omfattes av Den kulturelle skolesekken, men gjerne ønsker å ha en tur med Solstrand, ta kontakt med museet og avtal tid.

Solstrandsturer er bare et av de mange tilbudene i skoleprogrammet til Vest-Agder museetVAM-Flekkefjord logo Flekkefjord. Programmet blir lagt ut på Den kulturelle skolesekken og Vest-Agder-museet sin hjemmeside:

http://flekkefjord.ksys.no

www.vestagdermuseet.no/flekkefjord

av Torkelsen, Jan H., publisert 16. august 2011 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • VAM
  av jto, 30.09.19

  Godt fjorår for Vest-Agder-museet

  Les mer
 • Risøbank I Mandal
  av jto, 27.09.19

  Stabil virksomhet for Risøbank IKS i Mandal

  Les mer
 • Jury Fylkeskulturprisen 2019
  av jto, 26.09.19

  Juryen for fylkeskulturprisen og frivillighetsprisen for arbeid med barn og unge er oppnevnt

  Les mer