Det har de seneste årene vært reist spørsmål i enkelte fylkeskommuner om verdien av og behovet for å være medlem i KS. I mai i år fattet fylkestinget et vedtak hvor KS oppfordres til, sammen med representanter fra fylkeskommunene, å gjennomføre en evaluering av innsatsen for å styrke oppmerksomheten og kvaliteten på det fylkeskommunale interessepolitiske området. Administrerende direktør Sigrun Vågeng opplyste på et møte for fylkesordførerne/fylkesrådlederne i Kristiansand i dag at KS har tatt ballen. I tiden frem til årsskiftet skal det foretas en evaluering.

-Jeg vil at dere skal være stolte av å være medlemmer av KS. Vi tar nå et grep og vil gjennomføre en evaluering, sa Vågeng. I løpet av august og september vil det bli gjennomført evalueringer i både KS og fylkeskommunene. Det vil ikke bli en omfattende kvantitativ undersøkelse, men er mer kvalitativt fokuserende undersøkelse. I oktober og november blir det en oppfølging med felles drøftinger mellom KS og fylkeskommunene. Deretter vil det bli utarbeidet en sak til KS hovedstyre.

Vågeng opplyste at det vil bli sett på om kompetansen og ressursbruken i KS er tilpasset fylkeskommunenes behov. Et sentralt spørsmål vil være hva KS bør prioritere for å kunne tilby merverdi for fylkeskommunene.

Thore Westermoen fylkesordførerFylkesordfører Thore Westermoen opplyste at det også i det politiske miljøet i Vest-Agder fylkeskommune har vært reist kritiske røster og spørsmål vedrørende medlemskapet i KS. -Jeg mener at KS bør vurdere å etablere en egen avdeling for fylkeskommunene. Jeg registerer at fylkeskommunene er svært dårlig synliggjort blant annet på organisasjonens nettsider. Der er det blitt meget vanskelig å finne stoff med relevans for fylkeskommunene.
Sigrun Vågeng på sommermøte

av Torkelsen, Jan H., publisert 10. august 2011 | Skriv ut siden

Siste fra Politikk

 • KS Medaljører 2019
  av jto, 25.06.19

  Fire politikerveteraner hedret

  Les mer
 • Klubbe
  av jto, 18.06.19

  Alle fylkeskommuner skal ha råd for ungdom, eldre og personer med funksjonsnedsettelse

  Les mer
 • FT-web 0619
  av jto, 14.06.19

  Følg fylkestingets junimøte direkte på web-TV

  Les mer