Søndag 28. august markeres sesongavslutningen ved Setesdalsbanen. Tradisjonen tro gjøres det med et større arrangement med gamle busser, kraftstasjoner og mange tog! I tillegg til ordinær søndagsrute med damptog, kjører Setesdalsbanen flere avganger fra Grovane og Røyknes med motorvogn og godstog trukket av damplokomotiv. Togbilletten gjelder alle tog, hele dagen! Se egen togrute for denne søndagen.

Mellom Grovane og Røyknes er det flere stoppesteder. Hvorfor ikke gå av toget på et av disse, for så å gå på et senere tog? Grovane stasjon har åpen museumsbutikk og i kafeen selges nystekte vafler, kaffe og andre kioskvarer. På Røyknes stasjon selses grillmat, nystekte vafler, is og brus og andre herligheter. Like ved stasjonen stiller SAMSØR med sine veteranbusser. Disse vil kjøre publikum i skytteltrafikk mellom Røyknes og Nomeland.
På Nomeland har Agder Energi åpen kraftstasjon med aktiviteter for små og store og muligheter for interesserte å få omvising i den gamle kraftstasjonen.
Agder Motorhistoriske Klubb inviterer sine medlemmer til å komme til Røyknes denne dagen for å vise fram sine flotte veteranbiler.

av Thorunn Lunde og Jan Torkelsen, publisert 15. august 2011 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • VAM
  av jto, 30.09.19

  Godt fjorår for Vest-Agder-museet

  Les mer
 • Risøbank I Mandal
  av jto, 27.09.19

  Stabil virksomhet for Risøbank IKS i Mandal

  Les mer
 • Jury Fylkeskulturprisen 2019
  av jto, 26.09.19

  Juryen for fylkeskulturprisen og frivillighetsprisen for arbeid med barn og unge er oppnevnt

  Les mer