- For å styrke arbeidet med å gjøre skoleskyssen tryggere foreslår regjeringen en endring i vegtrafikkloven, opplyser samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa. Forslaget til lovendring ble lagt fram i statsråd fredag. Endringen vil gi Samferdselsdepartementet hjemmel til å kunne fastsette en forskrift som pålegger fylkeskommuner og kommuner å sørge for at skolelever får sitteplass med bilbelte ved skoleskyss i buss. Et slikt framtidig pålegg skal gjelde for elever som er omfattet av lovfestet rett til skoleskyss, i tråd med opplæringsloven. - Tidspunktet for iverksetting vil bli fastsatt i en egen forskrift. Det er viktig med god dialog med fylkeskommunene i dette arbeidet, sier samferdselsministeren i en pressemelding.

av Torkelsen, Jan H., publisert 15. august 2011 | Skriv ut siden

Siste fra Samferdsel

 • Johaugs Reflekskolleksjon
  av jto, 16.10.19

  Invester fem minutter på refleksdagen

  Les mer
 • Broåpning Feda 11.10.19
  av Jan Torkelsen og samferdselsseksjonen, 14.10.19

  Ny bro på Feda i Kvinesdal offisielt åpnet

  Les mer
 • Selvkjørende Buss
  av jto, 10.10.19

  Det må tas høyde for teknologisk utvikling i transportsektoren

  Les mer