- For å styrke arbeidet med å gjøre skoleskyssen tryggere foreslår regjeringen en endring i vegtrafikkloven, opplyser samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa. Forslaget til lovendring ble lagt fram i statsråd fredag. Endringen vil gi Samferdselsdepartementet hjemmel til å kunne fastsette en forskrift som pålegger fylkeskommuner og kommuner å sørge for at skolelever får sitteplass med bilbelte ved skoleskyss i buss. Et slikt framtidig pålegg skal gjelde for elever som er omfattet av lovfestet rett til skoleskyss, i tråd med opplæringsloven. - Tidspunktet for iverksetting vil bli fastsatt i en egen forskrift. Det er viktig med god dialog med fylkeskommunene i dette arbeidet, sier samferdselsministeren i en pressemelding.

av Torkelsen, Jan H., publisert 15. august 2011 | Skriv ut siden

Siste fra Samferdsel

 • Spleiselaget! Fra høyre: Stian Wesøy (BaneNOR) Ordfører i Audnedal kommune, Reidun Bakken, fungerende fylkesordfører, Tore Askildsen, og Samferdselssjef i Vest Agder, Vidar Ose.
  av elma11, 06.08.19

  En flott markering ble gjort da Audnedal stasjon sto ferdig etter utbedring

  Les mer
 • Stortingsbygget - Utsnitt
  av jto, 24.06.19

  90 belønningsmillioner til kristiansandsregionen

  Les mer
 • E39 Skilt
  av jto, 20.06.19

  Støtter bompengeopplegg for ny E39 mellom Lyngdal og Ålgård

  Les mer