- For å styrke arbeidet med å gjøre skoleskyssen tryggere foreslår regjeringen en endring i vegtrafikkloven, opplyser samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa. Forslaget til lovendring ble lagt fram i statsråd fredag. Endringen vil gi Samferdselsdepartementet hjemmel til å kunne fastsette en forskrift som pålegger fylkeskommuner og kommuner å sørge for at skolelever får sitteplass med bilbelte ved skoleskyss i buss. Et slikt framtidig pålegg skal gjelde for elever som er omfattet av lovfestet rett til skoleskyss, i tråd med opplæringsloven. - Tidspunktet for iverksetting vil bli fastsatt i en egen forskrift. Det er viktig med god dialog med fylkeskommunene i dette arbeidet, sier samferdselsministeren i en pressemelding.

av Torkelsen, Jan H., publisert 15. august 2011 | Skriv ut siden

Siste fra Samferdsel

 • Taxi Skilt
  av jto, 15.04.19

  Endringar i regelverket for drosjer

  Les mer
 • El -bil Lading Skilt
  av jto, 12.04.19

  Vil ha plan for flere ladestasjoner for elbusser i Kristiansandsområdet

  Les mer
 • Stortingsbygget - Utsnitt
  av jto, 09.04.19

  Forsinket saksbehandling i Stortinget medfører justering i bompengeinnkreving

  Les mer