Om få uker går verdens største internasjonale yrkeskonkurranse av stabelen i London. Deltakere fra hele Norge ligger nå i hardtrening for å sikre at de vil være i toppform når VM i yrkesfag starter i OL-byen 5. oktober. Neste år er det Sommer-OL i London, men allerede denne høsten arrangeres WorldSkills eller Yrkes-VM, som det også kalles. Det er ventet rundt 150 000 besøkende til arrangementet, som finner sted 5-8. oktober. Blant konkurrentene. Mer enn 1000 deltakere fra over 50 land skal konkurrere om edle metaller i 46 ulike fagkonkurranser. Blant dem er tre vestegder.

Trine Olafsrud fra Kristiansand skal konkurrere med andre blomsterdekoratører fra hele verden. Hun arbeider ved Camillas Blomsterdesign i hjembyen. Thomas Håland fra Mandal skal delta i konkurransen om å bli verdens beste bilmekaniker. Han arbeider hos Gumpens Auto Mandal AS. Joachim Strømme fra Mandal deltar i faget kulde- og varmepumpemontør. Han er ansatt hos Mandal kjøleservice AS.

Yrkes-VM, arrangeres hvert andre år, årets arrangement i London ser ut til å bli det største WorldSkills som er arrangert noensinne. Hovedarenaen er ExCel London. Forrige vertsby var Calgary i Canada.
- Med bare få uker igjen er det klart at spenningen stiger. Deltakerne jobber på spreng for å være best mulig forberedt, sier sekretariatsleder Elisabeth Lange i WorldSkills Norway.

De norske deltakerne kommer blant utover Mandal og Kristiansand fra Kongsberg, Stord, Trondheim, Lillehammer, Øvre Årdal, Fredrikstad, , Askvoll, Slemmestad, Mysen, Tønsberg, Stavanger og Eigersund.

- Vi er glad for å stille med det som ser ut til å være et godt rustet norsk lag. Flere av deltakerne har fått trent seg også ved deltakelse i Yrkes-EM og fått gode resultater der. Vi satser på at alle de norske ungdommene er i topp form og i rute til konkurransene starter i oktober, sier Lange.

Kilde: Byggindustrien

av Torkelsen, Jan H., publisert 18. august 2011 | Skriv ut siden