Minehundesenteret i Sarajevo
Minehunder er et av de viktigste redskapene i Norsk Folkehjelp sin verktøykasse, og en minehund finner i snitt minene 20 ganger raskere enn en minerydder klarer alene. Norsk Folkehjelp driver et avl- og treningssenter for minehunder i Sarajevo i Bosnia-Hercegovina. Senteret er anerkjent som det beste minehundsenteret i verden og har i dag 27 ansatte som sørger for at det i gjennomsnitt trenes 75 hunder årlig. 10 millioner kroner årlig kan utdanne 70 nye minehunder.

Andre land
Over 70 land i verden har et mine- eller klasebombeproblem. I 2011 rydder Norsk Folkehjelp miner og eksplosiver i 15 av disse landene. Foruten de som er nevnt ovenfor er organisasjonen til stede i Angola, Etiopia, Irak, Jordan, Kambodsja, Kroatia, Serbia, og Thailand. Flere land står på dagsorden, for eksempel Mauritania og Kongo DRC. Norsk Folkehjelp har stor tro på at med de siste utviklingene innen minerydding, og med tilstrekkelig og konsekvent finansiell støtte, kan mineproblemet løses globalt.

av Torkelsen, Jan H., publisert 29. september 2011 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Skolefrokost I Vennesla
  av jto, 21.08.19

  METTET 400

  Les mer
 • Førerkort
  av jto, 25.06.19

  Enkelte kjøretimer blir ikke lenger regnet med i fraværsgrensen

  Les mer
 • Gratis Sommerkurs I 2019
  av jto, 05.06.19

  Gratis sommerkurs i matematikk og naturfag 2019

  Les mer